Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


14 oktober 2004


WENUM WIESEL - Bromfietser lichtgewond door aanrijding


Een 16-jarige bromfietser uit Epe raakte woensdagmorgen (13/10) op de kruising Zwolseweg/Papegaaiweg lichtgewond door aanrijding met een 52-jarige automobilist uit Apeldoorn. De automobilist gaf rond 11.30 uur geen voorrang aan de bromfietser die over de Zwolseweg reed die een voorrangweg is. De jongen kwam ten val en liep een dikke en pijnlijke neus op.


WENUM WIESEL - Automobilist krijgt geen voorrang


Een 30-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Vaassen kreeg woensdagmiddag (13/10) op de Windhoek geen voorrang van een 39-jarige bestuurder van een bedrijfsauto uit Wenum Wiesel. De man uit Wenum Wiesel verleende rond 15.25 uur geen voorrang aan de Vaassenaar die door de aanrijding kort buiten bewustzijn raakte. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis. Eén van de auto's belandde in een tuin waardoor hier enige schade ontstond. Beide auto's werden weggesleept.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag (14/10) een 20-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man donderdagmorgen vroeg rond 01.30 uur op de Europaweg en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,2. De politie maakte proces-verbaal op en gaf de man een rijverbod van vijf uur.


APELDOORN - Autokrakers gepakt


De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag (14/10) op de Parelvissersstraat twee mannen (22 en 24 jaar) uit Apeldoorn aangehouden die van autokraken worden verdacht. De politie kreeg donderdagmorgen vroeg rond 04.35 uur door dat er bij een flat auto's opengebroken werden. De politie was snel ter plaatse en hield de twee verdachten aan. De politie trof in hun kleding en in de struiken inbrekersgereedschap. Bovendien had de 22-jarige man een hoeveelheid drugs bij zich. De politie bracht de verdachten over naar het politiebureau en sloot hen op in een cel.


APELDOORN - Dieven hanteren hengelmethode


Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (13/10) uit enkele woningen bezocht. De daders kwamen de woningen binnen door via de brievenbus de voordeur te openen (hengelen). Uit een woning aan Het Karnhuis verdwenen onder meer een tas en een portemonnee met geld. Uit een andere woning aan dezelfde straat werden onder meer mobiele telefoons, een digitale camera en geld ontvreemd. De dieven namen uit een woning aan de De Dorsvloer een tas mee met onder meer geld. Ook een woning aan de De Deel werd door het dievengilde bezocht. Het is nog niet bekend wat hier gestolen is. De politie adviseert bewoners om de toegangsdeur op het nachtslot te doen of een extra schuifslot te gebruiken, zodat het hengelen niet mogelijk is.


APELDOORN - Man van mobieltje beroofd


Onbekenden op een scooter hebben woensdagavond (13/10) op de Schotweg de mobiele telefoon van een 19-jarige Apeldoorn afgepakt. De Apeldoorner fietste rond 19.40 uur over de Schotweg en belde zijn vriendin. Ter hoogte van de Bartelsweg haalde een scooter hem in en de passagier griste de telefoon uit zijn hand. De Apeldoorner reed meteen naar het bureau aan de Vosselmanstraat en meldde de diefstal.


APELDOORN - Jongelui betrapt bij in brandstichting


De politie heeft woensdagavond (13/10) op de Laan van Maten twee Apeldoorners van 19 jaar aangehouden die ervan worden verdacht een prullenbak bij een winkelcentrum in brand te hebben gestoken. De politie kreeg rond 21.40 uur melding dat er een prullenbak in brand zou staan. Bij aankomst van de politie attendeerde een bewoonster op de twee verdachten die in de buurt stonden. De mannen gingen er op de fiets vandoor. De politie kon hen na een korte achtervolging aanhouden. De politie bracht de verdachten over naar het bureau waar zij de brandstichting bekenden. De brandweer had het brandje inmiddels geblust.


APELDOORN - 119 hardrijders betrapt


Bij een controle bleek woensdag, dat 119 bestuurders van motorvoertuigen harder reden dan de toegestane snelheid. De politie controleerde op de Aluminiumweg in totaal 445 bestuurders. Van hen reden er 23 sneller dan 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69. Op de PWA-laan passeerden 2.568 bestuurders de controle. Van hen reden er 96 sneller dan toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was hier 87 in plaats van 50 km.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --