Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


14 oktober 2004


Hattem - gestolen auto terecht.

Op woensdag (13-10) werd door de politie een gestolen auto aangetroffen aan de Keppelskamp. Het betreft een grijze Ford Fiesta, kenteken 96-DV-DJ die vorige week
dinsdagavond (05-10) werd ontvreemd bij sporthal De Hunze.


Putten - shovel in brand.

Op woensdag (13-10) kreeg de politie rond 06.45 uur melding dat er een shovel in brand stond aan de Nijkerkerstraat. De brandweer was reeds ter plaatse bezig met het bluswerk,
maar kon niet voorkomen dat de shovel geheel uitgebrand raakte.
Door de brand kwam er olie terecht in de bodem en dit werd doorgegeven aan de afdeling milieu van de gemeente voor het nemen van treffende maatregelen.
De oorzaak van de brand is niet bekend. De eigenaar van de shovel heeft zelf het vervoer van de shovel geregeld. De politie heeft zorg gedragen voor een vlotte doorstroming van het verkeer.


't Harde - automobilist valt in slaap.

Een 28-jarige automobilist uit Velserbroek werd op woensdag (13-10) rond 10.35 uur overmand door slaap op de A28. De man schrok wakker toen hij met de auto in de midden-
berm was beland. Hij probeerde meteen de auto te corrigeren. Toen hij de auto weer op de rijbaan gemanoeuvreerd had , verloor hij de macht over het stuur en reed tegen de linker achterzijde van de auto van een 52-jarige vrouw uit Hoofdddorp. Haar auto maakte daardoor een draai van 180 graden en botste vervolgens tegen een boom in de middenberm. De man kwam in de rechterberm tot stilstand. De bestuurders raakten niet gewond. Beide auto's moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Doornspijk - drankrijder betrapt.

Een 37-jarige automobilist uit Doornspijk bleek op woensdag (13-10), rond 23.15 uur, bij een politiecontrole op de Vaarbekerweg onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van 0,7. Hij een kreeg boete uitgereikt en een rijverbod van 2 uur opgelegd.


Harderwijk - kop-staartbotsing.

Op woensdag (13-10) vond er rond 17.30 uur een kop-staartbotsing plaats op de Oranjelaan.
Een 23-jarige automobilist uit Ermelo kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen toen een
49-jarige-automobiliste uit Ermelo voor hem afremde, met als gevolg een botsing.
Omdat de vrouw klaagde over pijn in haar nek, kwam de ambulance ter plaatse. Na onderzoek mocht de vrouw haar weg vervolgens.


Harderwijk - bromfietser in overtreding.

De politie heeft op woensdag (13-10) werd rond 19.20 uur een 16-jarige bromfietser en zijn 17-jarige passagier, resp. uit Harderwijk en Hierden, gecontroleerd. Ze droegen beiden geen helm en op de bromfiets ontbraken verzekeringsplaatje en gele platen. Ook kon de bestuurder geen geldig bromfietscertificaat tonen en bleek de bromfiets een snelheid van
63 km per uur te kunnen halen. Beide heren kregen een boete voor de overtreding(en).


Harderwijk - man vernielt ruit.

De politie heeft op donderdag (14-10) om 01.35 uur een 40-jarige man uit Harderwijk aangehouden terzake het intrappen van een ruit bij een horecazaak aan de Strandboulevard.
Omdat de man zich na zijn aanhouding nogal opstandig gedroeg werd hij tijdelijk geboeid.
Na verhoor werd de man heengezonden en in overleg met justitie zal de strafmaat bepaald worden.


Vierhouten - aanhanger met planten gekanteld.
Op woensdag (13-10) , rond 17.15 uur, reed een 28-jarige automobilist uit Barneveld op de Gortelseweg. Achter de auto bevond zich een aanhanger met planten. Omdat de man in een bocht naar rechts vermoedelijk te hard reed, begon de lading te schuiven en ging de aanhangwagen op zijn kant. Met behulp van omstander werd de aanhangwagen leeggehaald, weer overeind gezet en vervolgens weer met planten gevuld.
De aanhangwagen liet twee diepe krassen achter in het wegdek; dit werd gemeld bij de gemeente.


Nunspeet - Politie controleert na klachten

De politie heeft nav klachten van omwonenden op woensdag (13-10), tussen 15.30-17.00 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Harderwijkerweg.
In totaal werden 130 bestuurders gecontroleerd waarvan er slechts één te hard reed.
Achttien andere bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van een gordel.
Verder werden er zeven bromfietsen gecontroleerd. Eén daarvan had een te hoge constructiesnelheid. Eén autobestuurder werd bekeurd voor niet handsfree bellen alsmede één bestuurder voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --