Politie Zaanstreek-waterland


15:07 13-OKT-04
VOLENDAM, DIJKGRAAF POSCHLAAN

Bus henneptoppen bij verkeerscontrole

De politie heeft bij een verkeerscontrole een 40-jarige Amsterdammer aangehouden. De agenten dirigeerden een busje naar de kant voor een controle. Hierbij roken de agenten een sterke henneplucht. Hierop leverde de bestuurder een zakje met een paar gram wiet in. Bij een nader onderzoek in de auto bleek totaal ruim 70 kilo henneptoppen met een straatwaarde van ongeveer E 350.000 aanwezig. De toppen zaten in plastic zakken en tassen en waren gedeeltelijk onder een laadvloer verborgen. De auto met inhoud is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst en bestemming van de verdovende middelen.

17:41 13-OKT-04
WORMER, WEZENLAND
Fietser verliest voorwiel
Een 38-jarige man uit Wormer verloor bij het fietsen plotseling zijn voorwiel. Hierdoor viel hij op straat en kreeg hij schaafwonden aan zijn handen en kin. De ambulancebroeder heeft de man onderzocht en met vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

23:43 12-OKT-04
PURMEREND, WESTERVENNE EN PROF. MR. P.J. OUDLAAN

Twee bromfietsen gestolen en uitgebrand

De politie onderzoekt twee bromfietsbranden en zoekt getuigen. Maandagavond is uit een fietsenstalling bij een verpleeghuis een bromfiets gestolen. Later werd de bromfiets in het park achter het verpleeghuis de bromfiets uitgebrand teruggevonden. Dinsdagavond werd vanaf de galerij op Westervenne een snorfiets gestolen. Dit voertuig werd later uitgebrand op Oostervenne teruggevonden. Getuigen worden verzocht de politiewijkteam Overwhere te bellen op 0900-8844.

20:30 13-OKT-04
KWADIJK
Gestolen paard snel terecht.
Na een melding dat er een paard uit een stal was meegenomen kwamen toesnellende agenten een veewagen tegen. Bij controle bleek het paard dat was meegenomen in de auto te staan. De inzittenden van de auto, een 54-jarige man en een 17-jarige vrouw, beiden uit Purmerend, zijn door de politie aangehouden, in verzekering gesteld en ingesloten. Het paard is in beslag genomen en in bewaring gegeven aan de eigenaresse, een 44-jarige Purmerendse.

23:26 13-OKT-04
PURMEREND, DE OEVERLANDEN
Man met honkbalknuppel aangehouden
De politie heeft een 27-jarige Amsterdammer aangehouden die verdacht wordt van mishandeling en vernieling. De man zou een 26-jarige man uit Monnickendam met een honkbalknuppel hebben geslagen en vervolgens diens auto rondom met de knuppel hebben vernield. De Monnickendammer was op bezoek bij een 28-jarige Purmerendse die al enige tijd door de Amsterdammer zou worden gestalkt. De verdachte is ingesloten en de honkbalknuppel is in beslag genomen.

15:36 13-OKT-04
PURMEREND, NIEUWSTRAAT
Aanhouding na verkeersconflict
Een 42-jarige man uit Landsmeer is door de politie aangehouden als verdachte van mishandeling en vernieling. De man zou bij een verkeersconflict een 69-jarige man uit Middenbeemster hebben geslagen en een deuk in zijn auto hebben veroorzaakt. De verdachte is na verhoor heengezonden.


---- --