Gemeente Woudrichem

14/09/2004

slipgevaar

Het oogstseizoen is reeds in volle gang. Dat betekent een periode van hard werken voor de landbouwers, maar ook een periode van verhoogde verkeers- onveiligheid op de wegen rond boerderijen en de velden. Vooral wanneer boeren hun oogst via de openbare weg moeten vervoeren, kunnen er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Inmiddels heeft ook u van die kleine modderborden en grote billboards gezien langs de wegen, dat is voor uw eigen veiligheid en die van anderen. Hierna volgt een opsomming van acties en begrip welke verwacht worden van diverse betrokkenen.

De landbouwer, transporteur en loonwerker

Door werkzaamheden modder op de weg -> modderborden plaatsen

Tijdens werkzaamheden wegdek schoonhouden voor zover mogelijk

Op een drukke weg verwittig in ieder geval gemeente en/of politie

Na werkzaamheden de weg schoon achterlaten, soms is het nodig het wegdek schoon te laten spuiten (art. 5 wegenverkeerswet)

Is er niets meer aan de hand haal dan de modderborden weg!

De andere weggebruikers

In de oogstperiode (september-december) rijden er meer landbouwvoertuigen op de openbare weg. Breng begrip op voor de boeren die hun oogst moeten binnenhalen en hou rekening met extra verkeershinder. Hoffelijkheid op de weg kan wonderen doen

Hou rekening met besmeurde wegen en pas uw snelheid aan!

Hou ook rekening met het feit dat boeren zich op de weg kunnen bevinden om deze schoon te maken. Rij de werkzaamheden slechts stapvoets voorbij.

Modderborden
Bent u agrariër of loonwerker en nog niet in het bezit van een set modderborden, dan kunt u deze alsnog bij uw eigen gemeente bestellen. Dit kan door contact op te nemen met de beleidsmedewerker verkeer van uw gemeente, de heer A. de Witt, bereikbaar is onder nummer: (0183) 30 81 00

Meer informatie over de moddelactie kunt u hier vinden.