Rechtspraak - landelijke actualiteiten


Jonge rechter vanavond te gast bij BNN Radio

Een van de jongste rechters van Nederland, Jannigje Willems van de rechtbank Utrecht, is vanavond te gast in het radioprogramma BNN United op Radio 1. Het programma verzorgt een uitzending vanaf de Studie Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De uitzending staat in het teken van het nut van studeren.

Onderwerp
De uitzending gaat over het kiezen van een studie: hoe pak je dat aan, is het moeilijk, hoe belangrijk is studeren in deze maatschappij en kun je ook carrière maken zonder studie? De redactie van het radioprogramma wilde graag een jonge rechter aan het woord laten in de uitzending, iemand die al op jonge leeftijd een bepaalde carrière voor ogen had en daar met een lange studie gericht aan heeft gewerkt. Met haar 32 jaar is Willems een van de jongste rechters van Nederland.

Te gast
Andere gasten zijn ondernemer Henny van der Most (de man achter de metamorfose van een voormalige kerncentrale tot pretpark) en studie- en loopbaanbegeleider Karen van Zessen. Verder helpt studiecoach Carel de Cock toekomstige studenten bij het maken van een keuze. De presentatie is in handen van Astrid de Jong.

Uitzending
BNN United wordt donderdag 14 oktober van 21.00 tot 22.00 uur uitgezonden op Radio 1.