Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 14 oktober 2004

(

Leiden - Politie zoekt 'babbeltruc' slachtoffers en getuigen
De politie zoekt getuigen of mensen die de laatste week zijn benaderd door een man die met een 'babbeltruc' probeerde de beschikking te krijgen van pinpas en code. Op maandag 11 oktober overkwam dit een 86-jarige bewoonster aan de Rigolettehof. Rond 16.00 uur belde daar een man aan en gaf zich uit van een bank te zijn. De vrouw liet de man binnen en hij zag vervolgens kans met een mooi verhaal de pinpas van de vrouw te krijgen. Daarmee nam hij 1.000 euro op De man was van Noord-Afrikaanse afkomst, in de leeftijd van tussen de 40 en 45-jaar, lang ongeveer 1.75 tot 1.80 meter, zwart gedekt gegolfd tot gekruld haar, donkere ogen en gelaatskleur en verder normaal postuur. Hij was opvallend netjes gekleed met onder andere een beige colbert en wit of beige overhemd. Mensen die zelf het slachtoffer zijn geworden van deze man of die benaderd zijn door de man worden verzocht te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844 (lokaal tarief). De politie adviseert nooit aan iemand de bank- of giropas af te geven of de pincode bekend te maken.

Rijpwetering - Vrachtwagen met veevoer kantelt
Een vrachtwagencombinatie geladen met veevoer schaarde rond 14.00 uur op de Provinciale weg N445, kantelde en kwam op z'n kop tot stilstand. De 27-jarige bestuurder uit Schermerhorn raakte in de cabine bekneld. Brandweer, ambulancepersoneel en personeel van de traumahelikopter verleenden eerste hulp en haalden de man uit de cabine. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het LUMC. Het ongeval gebeurde na een stuurcorrectie die hij uitvoerde omdat hij met de rechterwielen in de berm terecht was gekomen. Vervolgens schaarde de vrachtauto en sloeg om. De Provinciale weg werd voor alle verkeer tussen Rijpwetering en Leiderdorp afgesloten. Die afsluiting duurde tot ongeveer 17.00 uur. Het verkeer werd omgeleid.

Hazerswoude-Rijndijk - Politie zoekt getuigen van doorrijden na aanrijding
De politie zoekt getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek naar een automobilist die op woensdag 13 oktober rond 18.30 uur op de Rijndijk een verkeerszuil omver reed en vervolgens doorreed. Getuigen zagen hoe de bestuurder van een zilvergrijze stationauto een op een vluchtheuvel geplaatste verkeerszuil uit de grond reed. De inzittenden van de auto stapten uit, legde de zuil in de auto en reden weg. De auto moet aan de voorzijde beschadigd geraakt zijn. De politie hoopt dat mensen de auto over de Rijndijk in de richting van Leiden hebben zien rijden en zich melden. Ook is de politie op zoek naar een jongen die bij een bushalte stond en die kort na de aanrijding nog heeft gesproken met één van de getuigen. Zijn informatie kan waardevol voor het onderzoek zijn. Hij en andere getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Rijnwoude via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Gouda - Aanrijding
Op het Aalberseplein is op 14 oktober rond 13.15 uur een 11-jarig meisje uit Gouda op haar fiets aangereden door een automobilist. (gegevens bij het maken van dit bericht nog niet bekend). Het meisje reed naast haar 12-jarig vriendinnetje over de Johan de Witlaan. Bij het Aalberseplein sloeg het tweetal linksaf en werd de 11-jarige aangereden. Met vermoedelijk een gebroken been is zij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.


------------------------------------ einde middagberichten --------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --