Deltion College


Winnaars De Ultieme Flirt in Planet Art Enschede

De provincie Overijssel heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor de winnaars van De Ultieme Flirt. Dit project heeft deelnemers van de opleiding Kunst & Cultuur van het Deltion College te Zwolle uitgedaagd een vernieuwend cultureel project te verzinnen voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Het winnende project is Barok-o-licious. Donderdag 14 oktober voeren studenten van het Deltion College dit project uit in Planetart Enschede van 12:00 uur tot 24:00 uur.

De jury van De Ultieme Flirt heeft Barok-o-licious uitgekozen als het meest vernieuwend, beste, leukste plan. Barok-o-licious heeft als doel de jongeren ervan te overtuigen dat kunst leuk, bizar en niet altijd saai is. Er komen verschillende kunstvormen aan bod: graffiti, bodypainting, dans, theatersport e.a. De kunstvormen zijn een mix van de eigentijdse kunst en kunst uit de Barok.

Projectdag

Tijdens de projectdag op 14 oktober in Enschede worden er workshops gegeven in de vorm van kijkdozen. De deelnemers, leerlingen van het Bonhoeffer College te Enschede, kunnen op een veilige afstand verschillende kijkdooskamers bekijken om vervolgens twee kunstvormen te kiezen waaraan ze willen deelnemen. In één kijkdoos wordt bijvoorbeeld gerapt op Bach en in een andere kijkdoos worden er barokkostuums op lichamen gebodypaind. Daarnaast is er een voorstelling van een theatersportgroep. Tijdens het eten zorgen verschillende Baroktypetjes voor vermaak. 's Avonds wordt de dag afgesloten met een bal waarin diverse bandjes zullen optreden en waar een DJ voor muziek zal zorgen.

Datum: 11-10-2004