Gemeente Bloemendaal

12 oktober 2004

Digitaal Debat Vrijwilligerswerk in Bloemendaal

Vanaf donderdag 14 oktober 20.00 uur discussieert het gemeentebestuur van Bloemendaal drie weken lang op de website van www.participatie.nl met vrijwilligers en hun organisaties. De gemeente wil van de organisaties horen wat zij van de gemeente in 2005 verwachten. Moeten de huidige activiteiten van de gemeente in 2005 ook plaatsvinden of is er behoefte aan iets anders? Het digitale debat duurt drie weken. Iedere week geeft de gemeente via het plaatsen van een stelling het startsein voor het debat. De eerste stelling luidt:

Bloemendaalse vrijwilligers en organisaties redden zich prima zonder gemeentelijke bemoeienis.

Verantwoordelijk wethouder Bruins Slot zegt over de keuze van de stelling: "We hebben bewust voor een prikkelende stelling gekozen. Ik denk dat deze stelling vrijwilligers en organisaties uitnodigt om te reageren".

Via het digitale debat krijgt de gemeente een beeld van de wensen en behoeften van de vrijwilligers. De reacties worden gebruikt voor het toekomstige beleid. Een tweede doelstelling van het debat is dat vrijwilligers met elkaar in contact komen. Veel organisaties ervaren dezelfde knelpunten, via het digitale debat kunnen tips en oplossingen worden uitgewisseld.

Op 14 oktober vanaf 20.00 uur geeft een Bloemendaalse vrijwilliger tijdens de raadsvergadering als eerste een reactie op de stelling. Vervolgens kunnen wethouder Bruins Slot, collegeleden en raadsleden hier direct op reageren.

Alle andere Bloemendaalse vrijwilligers kunnen via hun PC thuis direct meedoen aan het debat. In de vestigingen van de openbare bibliotheek in Vogelenzang en Bloemendaal staat een computer met internetverbinding. Vrijwilligers die hier gratis gebruik van willen maken moeten wel een uitnodigingsbrief van de gemeente tonen. Deze brief is bij de receptie van het gemeentehuis in Overveen af te halen.

Discussie over andere onderwerpen dan het vrijwilligerswerk is mogelijk in het algemene discussieforum van de gemeente op www.bloemendaal.nl. Dit forum is voor iedereen toegankelijk.


---