Gemeente Amsterdam

Openbaarvervoer van en naar Amsterdam
12 oktober 2004 - Djoe Lan Tan

Op donderdag 14 oktober aanstaande is er een landelijke 24-uurs staking tegen het kabinetsbeleid. De vakbonden hebben de leden opgeroepen om streekbussen en treinen in het hele land stil te leggen.

Openbaarvervoer in Amsterdam

De chauffeurs van het het GVB (Gemeentevervoerbedrijf) doen vooralsnog niet mee aan de staking. Dit betekent dat bussen, trams en metro in Amsterdam gewoon zullen rijden. De buslijnen van het GVB die buiten de stadsgrenzen rijden, worden zeer waarschijnlijk wel getroffen door de staking. Op de site van het GVB vindt u de laatste informatie.

Openbaarvervoer buiten Amsterdam

Connexxion (Streekvervoer) verwacht dat een groot aantal chauffeurs van Connexxion zich wel zal aansluiten bij de acties. Hierdoor is de kans groot dat er (streek)bussen uitvallen. Hoeveel dat er zullen zijn, is op dit moment nog niet duidelijk. Ook de medewerkers van de ponten over het Noordzeekanaal en de Fast Flying Ferry tussen Velsen-Zuid en Amsterdam worden opgeroepen aan de actie deel te nemen.

Bij de NS wordt naar alle waarschijnlijkheid wel gestaakt. Per trein naar Amsterdam komen, is aanstaande donderdag dan ook onmogelijk.

Ook van en naar Schiphol rijdt geen openbaar vervoer.

Met de auto

De ANWB raadt automobilisten aan donderdag heel vroeg te vertrekken of thuis te blijven. In verband met de stakingen verwacht de organisatie grote drukte op de snelwegen.

© Gemeente Amsterdam