Tweede Kamer der Staten Generaal

Van oktober 2004 tot het krokusreces in 2005 experimenteren twee vaste commissies van de Tweede Kamer met het openbaar maken van hun procedurevergaderingen. Dit zijn de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de commissie voor EU-zaken .

De eerste openbare procedurevergadering is de procedurevergadering van de commissie OCW op donderdag 14 oktober van 10.00 tot 11.00 uur.

Het doel van het openbaar maken van procedurevergaderingen is het transparant maken van de besluitvorming, waardoor het contact met de burger kan verbeteren. Het experiment dient ertoe om de door de leden tegen het experiment ingebrachte bezwaren op validiteit te onderzoeken.

Na afloop van het experiment zullen de bevindingen aan het Presidium van de Tweede Kamer kenbaar worden gemaakt.

De agenda van de eerstvolgende procedurevergaderingen van de beide commissies is te vinden op de website van de Tweede Kamer (www.tweedekamer.nl ).

De vergaderingen in de drie grote commissiezalen zijn via het "live debat" op de website van de Tweede Kamer te volgen.

Met vriendelijke groet,

Britta Adema
Stafdienst Voorlichting

________________________________

Aanleiding vormt de uitvoering van de motie Depla c.s. (Kamerstuk 29 264, nr. 9) ingediend tijdens het overleg over het Reglement van Orde op 15 maart 2004 (Kamerstuk 29 262, nr. 8)