Sligro Beheer NV

Vooruitzichten jaarcijfers 2004 Sligro Food Group

De ontwikkeling van de omzet van Sligro Food Group liet in het derde kwartaal geen herstel zien ten opzichte van het eerste halfjaar. Het slechte zomerweer was hiervan vooral de oorzaak. Dit manifesteerde zich met name bij het gedeelte van onze retailactiviteiten, dat relatief sterk afhankelijk is van het toerisme. De foodservice-activiteiten ontwikkelden zich in het derde kwartaal conform verwachting.

Er is onverminderd sprake van prijsdruk in de markten die we beleveren, hetgeen niet of nauwelijks gecompenseerd kon worden door een toename van het volume. Daar staat tegenover dat er door strakke kostencontrole wel aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd.

Wij verwachten dat de autonome omzetontwikkeling in het vierde kwartaal positief zal zijn. Bovendien zal de omzet in het vierde kwartaal toenemen doordat deze periode 14 weken omvat ten opzichte van 13 weken in de vergelijkbare periode van 2003.

Zoals eerder aangekondigd is in het derde kwartaal een onroerend goedtransactie geëffectueerd, die tot een eenmalige bate van E 5,9 miljoen na belasting heeft geleid. Inclusief deze bate gaat Sligro Food Group ervan uit dat de groei van de nettowinst ná belasting over geheel 2004, exclusief de acquisitie van VEN Groothandelscentrum, zal uitkomen tussen de 15% en 20%. In het jaar 2003 werd een nettowinst gerealiseerd van E 44,8 miljoen.

De overname van VEN Groothandelscentrum is onlangs afgerond en zal in het vierde kwartaal voor het eerst in de geconsolideerde cijfers worden opgenomen. Wij verwachten dat VEN Groothandelcentrum in het vierde kwartaal een positieve bijdrage zal leveren aan de nettowinst van de groep, na amortisatie van goodwill.

De omzetcijfers over 2004 zullen op 4 januari 2005 bekend worden gemaakt, terwijl de volledige jaarcijfers over 2004 op 27 januari worden gepubliceerd.

In het beursgenoteerde Sligro Food Group zijn foodretail- en foodservicebedrijven actief, die zich direct en indirect richten op de totale Nederlandse markt van de etende en drinkende mens. Sligro Food Group streeft ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn in al haar activiteiten en voor al haar stakeholders. Over het jaar 2003 is een omzet gerealiseerd van E 1.356 miljoen. Het aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg 2.746.

Veghel, 14 oktober 2004

Namens directie Sligro Food Group N.V.
A.J.L. Slippens
H.L. van Rozendaal
Tel. +31 413 343 500
www.sligrofoodgroup.nl


---- --