Politie Friesland

Politieberichten van 13/10 13.00 uur t/m 14/10 07.00 uur

Fryslân 14-10-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak winkel
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een winkel aan de Nieuwe Oosterstraat. Man kwam binnen via een zolderdakraam. Het is nog niet bekend wat er gestolen is. Namens het bedrijf deed een 31-jarige man uit Leeuwarden aangifte.

Heerenveen: man aangehouden na winkeldiefstal
De politie heeft woensdag een 21-jarige man uit Sonnega aangehouden op verdenking van meerdere diefstallen uit winkels. Omstreeks 15.00 uur werden twee mannen betrapt op diefstal in een winkel aan de Gedempte Molenwijk. De mannen rekenden enkele klein artikelen af, maar toen ze hun tas moesten openen kwamen er nog 7 pakjes vlees uit. Na de ontdekking van de diefstal duwden de mannen de caissière aan de kant en renden weg. Later bleken er nog meer goederen, levensmiddelen in de tas te zitten, die vermoedelijk ook gestolen waren. De beide mannen waren op de fiets gekomen. In de fietstassen werden goederen aan getroffen (kleding) die mogelijk ook gestolen is. De fietsen werden overgebracht naar het politiebureau. Even later meldde zich bij de winkel een man om zijn fiets. Het bleek om één van de verdachten te gaan. De politie werd gewaarschuwd, die de man aanhield. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Eden onderzoek naar de identiteit van de tweede verdachte wordt ingesteld.

Hurdegaryp: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 14.25 uur vond een ongeval plaats met een fietser op de Zomerweg. Een 67-jarige vrouw uit Gytsjerk fietste met haar echtgenoot over het fietspad. Omdat een groep jeugd met drie naast elkaar hen tegemoet kwam, ging de vrouw achter haar man rijden. Daarbij raakte ze met het voorwiel het achterwiel van de fiets van haar man. De vrouw kwam ten val en liep een fractuur aan haar rechterbeen op. De vrouw is overgebracht naar het MCL.

Rijbewijzen ingevorderd na te hard rijden
Woensdagmiddag zijn van twee bestuurders de rijbewijzen ingevorderd omdat de veel te hard hadden gereden. Een 31-jarige motorrijder uit Leeuwarden werd met een snelheid van 173 km/h geklokt op de A31 ter hoogte van Sexbierum. Daar is 120 km/h toegestaan.
Een 44-jarige man uit Swifterbant reed met zijn auto 196 km/h over de A7 ter hoogte van Zurich. Ook daar is de maximumsnelheid 120. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: inbraak horecabedrijf
Woensdag omstreeks 02.30 uur is ingebroken in een horecabedrijf aan de Stationsweg. De eigenaars sliepen boven de zaak en werden wakkerf van gestommel. Toen de vrouw beneden ging kijken zag ze bij de achterdeur enkele schimmen. Toen ze de twee aanriep vluchtten ze weg. Er bleek te zijn ingebroken. De achterdeur was opengebroken en het wisselgeld in de kassa werd gestolen. De 52-jarige eigenaresse deed aangifte. Door de politier is een buurtonderzoek ingesteld.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen dinsdag 23.00 en woensdag 19.00 uur is ingebroken in een woning aan de Valeriusstraat. Men kwam binnen na het met grof geweld forceren van een deur. Er werd een spelcomputer weggenomen. De bewoner deed aangifte.

Fryslân: rijden onder invloed
Afgelopen nacht zijn twee bestuurders van personenautos betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op de Lange Warren in Sneek werd een 39-jarige man uit Sneek gecontroleerd. Aan het bureau blies hij 270 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. In Hallum op de Mounebuorren werd een 32-jarige man uit Marrum gecontroleerd. Hij blies 650 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.