Politie Hollands Midden

Sassenheim - Politie nodigt bromfietsbezitters uit voor controle Bezitters van bromfietsen zijn op zaterdag 23 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur op het terrein naast de Brandweerkazerne aan de Wilhelminalaan van harte welkom om de technische staat van hun bezit te laten controleren. Agenten zijn aanwezig en stellen ondermeer met een rollertestbank het vermogen van de bromfiets vast. Zeker voor 2e hands kopers een uitgelezen mogelijkheid om er zeker van te zijn dat hun bromfiets niet opgevoerd is. De politie ziet de controle dan ook als service. Er wordt niet bekeurd. Blijkt bij controle echter dat er iets niet in orde is met de bromfiets dan mag de bezitter er niet meer mee wegrijden. De controle wordt uitgevoerd door politiestudenten in het kader van hun politieopleiding.

Leiden - Politie houdt man met gestolen goederen aan De politie hield op woensdag 13 oktober rond 16.50 uur op de Herenstraat een 39-jarige man uit Voorschoten aan. Agenten zagen dat de man achter op zijn fiets audioapparatuur vervoerde en besloten hem te controleren. De goederen, een cd-speler, een disc-speler en een versterker kwamen in het opsporingssysteem van de politie voor als zijnde gestolen. In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 september waren ze buit gemaakt bij een inbraak in een scholengemeenschap aan de Noachstraat. Ook een keyboard werd daar gestolen. Deze is nog niet gevonden. De verdachte is ingesloten. De politie onderzoekt of de man de inbraak heeft gepleegd of de gestolen goederen heeft geheeld.

Boskoop/Waddinxveen Resultaten controles veilig vervoeren kinderen In het kader van de actie "Wij gaan weer naar school" heeft het politieteam Waddinxveen - Boskoop afgelopen maand bij ongeveer 22 basisscholen gecontroleerd op het veilig vervoeren van kinderen en het niet dragen van de veiligheidsgordel. In totaal werden 50 processen verbaal opgemaakt. De actie vond plaats van 1 september tot 1 oktober. De politie heeft naast deze overtredingen ook drie bestuurders aangesproken op hun parkeergedrag. De politie zal in de toekomst ook blijven controleren bij de scholen.

Bergambacht/Schoonhoven Controle gedagsregels verkeer

De politie heeft op woensdag 13 oktober op de Fransekade in Bergambacht en de Lopikersingel in Schoonhoven een controle gedragsregels verkeer gehouden. Er werden tien bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De politie constateerde dat met name binnen de bebouwde kom een aantal kinderen geen gordel droeg.

Lekkerkerk/Stolwijk Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van de politie heeft op woensdag 13 oktober van 07.55 tot 10.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de C.G. Roosweg in Lekkerkerk. Het aantal passanten was 1510. Er werden 21 overtredingen geconstateerd. De hoogstgemeten snelheid was 105 km/u. De toegestane maximumsnelheid waar gemeten is, is 80 km/u. Tussen 10.35 tot 13.15 uur werd op de Schoonhovenseweg in Stolwijk gecontroleerd. Hier werden 11 overtredingen gezien. Er waren 1620 passanten. De hoogstgemeten snelheid was 102 km/u.

------------------------------------ einde berichten ------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 14 oktober 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --