Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Verdachte aangehouden

Man in bezit van inbrekerswerktuig aangehouden

Almelo

Op donderdag 14 oktober trof de politie omstreeks 03.50 uur op het Stationsemplacement in Almelo een persoon aan. Deze persoon stond in een onverlicht deel en kon geen redelijke verklaring geven waarom hij zich op dat tijdstip daar ophield. Bij controle vond de politie inbrekerswerktuigen bij de verdachte, een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, waarop zij hem aanhielden. De verdachte is opgesloten voor nader verhoor. (04-127367)

Aanrijding met letsel

Automobilist rijdt overstekende voetgangster aan

Nijverdal

Op woensdag 13 oktober vond omstreeks 14.00 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de kruising Veldkampsweg met de Smidsweg. Een 28-jarige automobilist uit Luttenberg reed over de Smidsweg en naderde genoemde kruising. Op dat moment stak vanaf de linkerzijde van de weg een 73-jarige voetgangster uit Nijverdal de weg over. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de voetgangster. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (04-127164)

Aanhouding na bedreiging

Jongen wordt bedreigd met mes na aanspreken persoon op diens gedrag

Wierden

Op woensdag 13 oktober fietste een groepje jongelui omstreeks 16.00 uur over de Rijssensestraat in Wierden. Uit tegenovergestelde richting fietste hen een 17-jarige jongen uit Rijssen tegemoet. Een jongen uit het groepje, een 14-jarige uit Wierden, zag dat de 17-jarige een stuk papier op de grond gooide en sprak hem daarover aan. De 17-jarige werd kwaad, keerde om en fietste achter het groepje aan. Hij liet hen een vlindermes zien en bedreigde daarmee de 14-jarige jongen. Daarna vervolgde de 17-jarige zijn weg. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de 17-jarige verdachte kort daarop aanhouden. De verdachte had het vlindermes nog bij zich, deze werd in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. (04-127219)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --