Ingezonden persbericht

Internet recruiter die afstapt van volledige automatisering

Selfmatch biedt professionele tussenkomst bij CV in database

AMERSFOORT, 20041014 -- Selfmatch is eerste internet recruiter in Nederland die afstapt van volledige automatisering en overschakelt op professionele tussenkomst bij invoering in CV database. Daarmee is het zoekresultaat gestegen tot 100%!


Niet de kandidaten zelf, maar professioneel opgeleide Selfmatch medewerkers voeren het CV van de kandidaat in, in de op www.selfmatch.nl aangeboden CV database. Met deze professionele tussenkomst is de slagingskans, voor het vinden van een kandidaat met de gevraagde achtergrond, buiten proportioneel gestegen in vergelijking met andere CV databases. Daarmee komt Selfmatch in deze krappe arbeidsmarkt tegemoet aan de groeiende behoefte van sollicitanten zich snel en makkelijk in te schrijven en toch een hoge slagingskans te hebben een potentiële en vooral relevante werkgever te spreken.

Selfmatch biedt haar klanten (werkgevers en sollicitanten) met deze database een effectief en actueel wervingsmiddel en is met haar professionele tussenkomst tevens een geduchte concurrent van andere CV databases. Selfmatch kan echte kwaliteit aan haar klanten bieden door een CV database èn het menselijke handelen van haar professionele medewerkers ter beschikking te stellen. Dit biedt opvallende voordelen die vergelijkbaar zijn met voordelen van een realtime werving & selectie bureau. Zoals de interpretatie van de gegevens, het scannen en objectief selecteren op basis van werkervaring, opleiding en woonplaats. De sollicitant is geen tijd kwijt met invoeren en doorploegen van allerlei trefwoordenlijsten. Het consequente gebruik van zoektermen door professionele Selfmatch medewerkers, garandeert klanten een transparant en 'schoon' CV bestand. Daarnaast voorkomt een aantal unieke standaard procedures groeiende irritatie over misplaatste zoekresultaten.

De kandidaat wordt na 3 maanden uit de database verwijderd met de mogelijkheid zich opnieuw in te schrijven met een update van de CV. Daarnaast wordt een kandidaat pas in contact gebracht met een potentiële werkgever na persoonlijke verificatie door Selfmatch, dat deze daadwerkelijk geïnteresseerd is in de aangeboden functie. Waarmee tegelijkertijd de anonimiteit van de kandidaat gewaarborgd is en tegemoet gekomen wordt aan de werkgeversbehoefte zo snel mogelijk met de meest relevante kandidaat te praten.

De zoekresultaten worden duidelijk gepresenteerd, de navigatie is eenvoudig en de selectieprocedure is gebruikersvriendelijk. De concurrerende prijsconstructie met een gunstige maandelijkse bijdrage voor onbeperkt gebruik van de CV database, ook bij meerdere gebruikers, en de full service maakt Selfmatch extra aantrekkelijk voor potentiële werkgevers en dus ook voor sollicitanten.

Selfmatch is onderdeel van de Sybille groep, opgericht in september 2001 in Amersfoort. De dienstverlening van de Sybille groep draait om de mens in haar werkomgeving. Het werkgebied is persoonlijke ontwikkeling, advies en begeleiding van startende ondernemers, training en recruitment van medewerkers en Human Resource consultancy. Haar medewerkers werken aan de hand van het principe "Kwaliteit boven verwachting tegen een redelijke prijs".