Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

van TeleCats

Datum: 14 oktober 2004

TeleCats BV wordt onterecht genoemd in artikel over telefoonbedrog in De Telegraaf

Binnen het Enschedese bedrijf TeleCats en veel van haar klanten en relaties is grote beroering ontstaan over het artikel in De Telegraaf van donderdag 14 oktober inzake telefoonbedrog. In dit artikel wordt de goede naam van TeleCats BV uit Enschede geschaad, doordat zij onterecht hiermee in verband wordt gebracht.

In het artikel wordt gesteld dat Telecats is bedacht, na een avondje brainstormen, door Corné en Peter Boogaards. Ook zou de website van TeleCats de mogelijkheid bieden om een bankrekening in te vullen. Deze en andere beweringen in het artikel zijn volkomen onjuist.

TeleCats BV is ruim 11 jaar geleden opgericht door W. Luimes, M. Spitholt en J.W. Mulder en als zodanig ook ingeschreven in het handelsregister. TeleCats BV is aanbieder van innovatieve voice response en spraakherkenningstoepassingen en dus een technologie leverancier. Tientallen zeer gerenommeerde ondernemingen maken in Nederland gebruik van de technologie van TeleCats. TeleCats BV exploiteert zelf geen websites en/of 0900-diensten. Zelfs een oppervlakkige kijk op de website van TeleCats BV (www.telecats.nl) leert dat de beschuldigingen geuit in De Telegraaf volkomen ongefundeerd zijn. TeleCats BV vraagt zicht dan ook af hoe het mogelijk is dat deze in De Telegraaf zijn afgedrukt. De Telegraaf heeft inmiddels toegezegd morgen een rectificatie te plaatsen. Hoewel TeleCats BV geen zicht heeft op mogelijk door Mixtor gepleegde fraude, is in samenspraak met telecomoperators het gewraakte 0900-nummer direct geblokkeerd.

TeleCats BV distantieert zich volledig van het artikel en overweegt stappen tegen zowel het bedrijf Mixtor als De Telegraaf. Door het misbruik van de naam van TeleCats BV voelen wij ons zeer aangetast in onze eer en goede naam. Wim Luimes: "Hoewel wij part noch deel hebben aan het vermeende "telefoonbedrog", willen wij onze goede klanten en relaties onze excuses aanbieden voor de ontstane beroering."

/////////// Einde persbericht ///////////

Nadere informatie

TeleCats: dr.ir. Wim Luimes, directeur, Tel. 053 - 488 99 04,

Colosseum 42, 7521 PT Enschede, E-mail: w.luimes@telecats.nl