Hogeschool van Amsterdam

Nieuw HvA Magazine JoinUz! groot succes op Studie Beurs Utrecht - Aankomende studenten enthousiast

(14 oktober 2004)

JoinUz!, het nieuwe Magazine van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) dat maandag 11 oktober jl. officieel is gepresenteerd, is een succes. Het magazine, dat in één klap alle 42 aparte opleidingsbrochures van de HvA vervangt, is gemaakt dóór studenten vóór studenten; iets wat nog niet eerder gebeurde. Omdat studenten zelf het beste weten wat aankomende studenten willen weten, bevat het magazine precies díe informatie die jongeren nodig hebben bij het maken van een studiekeuze.

Geen saaie brochures met een standaardvormgeving, geen volwassen tekstschrijver die de opleidingen beschrijft, maar studenten die in hun eigen taal vertellen over de studie, de stad en het studentenleven in Amsterdam. Dat is het nieuwe Magazine van de Hogeschool van Amsterdam. Onder leiding van een professionele hoofdredacteur en art director heeft de redactie van elf HvA-studenten de vormgeving, teksten, interviews, en fotografie van dit nieuwe blad vrijwel volledig voor haar rekening genomen. Het resultaat is een magazine waarin het beeldmateriaal samen met de open interviews, reportages, korte teksten en kleine kaders de geslaagde mix van humor en serieuze informatie versterkt. De toon van het magazine is persoonlijk, open, vriendelijk, uitnodigend, vertrouwd, uitdagend en cool, en sluit precies aan bij de belevingswereld van jongeren.

De bezoekers van de Studie Beurs in Utrecht hadden deze week de primeur; zij waren de eerste aankomende studenten die het magazine in handen kregen. Zij reageerden allemaal zeer positief: "Nuttige studie-informatie en handig als ik een avondje uit ga in Amsterdam!".

Het 144 pagina's tellende full colour magazine bevat bijna 90 pagina's aan informatie over alle opleidingen en meer dan 50 pagina's informatie over de stad Amsterdam en het studentenleven aan de HvA. In de informatie over de opleidingen kunnen aankomende studenten lezen wat de huidige studenten vinden van het soort onderwijs, de sfeer op school, de stagemogelijkheden, de toekomstige beroepen, de inhoud van de studie, voor wie hij geschikt is, de mee- en tegenvallers, en de mogelijkheden om daarna door te studeren. Maar ook de toelatingseisen en studiekosten staan erin vermeld.

De pagina's over Amsterdam en het studentenleven in deze stad staan bomvol informatie over festivals, feesten, markten, winkels, parken, Amsterdamse gewoontes, bijzondere plekken om te studeren, uitgaan, hotspots en zelfs een heuse fietscursus voor beginners! Maar ook alles over de voor- en nadelen van het leven van een student; goedkoop sporten en recreëren, wat je moet doen als je een verkeerde studie hebt gekozen, hoe je het eerste jaar kunt overleven, hoe je een dak boven je hoofd krijgt en hoe je de financiële eindjes aan elkaar kunt knopen. Kortom; alles om aankomende studenten een goede indruk te geven van wat hen straks allemaal te wachten staat.

De verspreiding van het gratis magazine vindt plaats op de Studie Beurs in Utrecht, op middelbare scholen, op open dagen van de HvA en door verzending onder schooldecanen. Het magazine is voor aankomende studenten ook via internet op te vragen bij de afdeling Studievoorlichting (www.hva.nl/onderwijs/info/).

Voor meer informatie over dit persbericht of een gratis exemplaar van het magazine kunt u contact opnemen met HvA Persvoorlichting, Jiska Schoneveld (020 - 570 25 69), e-mail: j.schoneveld@mc.hva.nl, of met Sandra Kamminga (06 - 25 04 55 48).