Politie Zeeland


PERSBERICHT

Z 9838-2004 Verkeersongeval met twee doden en vijf gewonden te Hoek
Donderdag 14 oktober 2004 omstreeks 17.15 uur kwamen twee personen om het leven bij een verkeersongeval op de N61 te Hoek (gemeente Terneuzen). Daarnaast zijn vijf slachtoffers overgebracht naar ziekenhuis de Honte in Terneuzen.

Omstreeks 17.15 uur kwam over de N61, de doorgaande weg Biervliet - Sluiskil, een terreinauto met 6 personen. Deze terreinauto reed in de richting van Hoek / Sluiskil en raakte door nog onbekende oorzaak ongeveer een kilometer voor Hoek in de rechter berm. De Barendrechtse bestuurder stuurde deze terreinauto hierna naar links. Bij deze manoeuvre schampte hij een tegenligger bestuurt door een 44 jarige Terneuzenaar. Daarna kwam de terreinauto dwars op de weg te staan en werd in de flank aangereden door een personenauto bestuurt door de 55 jarige inwoner van de gemeente Sluis, die eveneens uit de tegengestelde richting kwam gereden.
Als gevolg van deze aanrijding overleden ter plaatse een inzittende van de terreinauto, een 21 jarige inwoner van Arnemuiden en de 55 jarige bestuurder uit Sluis. Daarnaast raakten de bestuurder van de terreinauto en de vier andere inzittenden, afkomstig uit Oost Souburg, Arnemuiden en twee uit Goes, ernstig gewond. Zij werden vervoerd naar het ziekenhuis in Terneuzen. Onbekend is of zij in levensgevaar verkeren. De twee inzittenden van de geschampte personenauto kwamen met de schrik vrij.
De hulpverlening rukte na de melding van dit ongeval uit met onder meer een groot aantal ambulances, drie blusvoertuigen en hulpverleningsvoertuig van de brandweer.
Kort nadat de eerste politievoertuigen ter plaatse kwamen is de N61 afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de polderwegen rondom het ongeval. Rond 20.30 uur is de N61 weer vrijgegeven.