Ingezonden persbericht


Persbericht

Haagse Popweek 2004

Volgend jaar bestaat het Haags Pop Centrum maar liefst 20 jaar. Het HPC kennende zal in 2005 worden uitgepakt met een weergaloos Popfeest vol Haags talent. Zo ver is het nog niet. Eerst organiseert het HPC de Haagse Popweek 2004. Van vrijdag 15 oktober tot en met vrijdag 22 oktober zal voor de vijfde keer op rij Den Haag weer bruisen van het Haags Poptalent. In elke hoek van de stad zal er weer een week lang live muziek te horen zijn, met ook dit jaar weer, een Grand Finale in het Paard van Troje.

Wie de vorige edities van de Haagse Popweek heeft bijgewoond, weet waar we het over hebben. Ooit ontstaan ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het Haags Pop Centrum aan de Burgemeester Hovylaan aan de rand van Den Haag. Uitgegroeid van een lokaal feestje tot een begrip in de Haagse Popscene waar niemand omheen kan. Net als voorgaande jaren is er een week lang de zogenaamde muzikale kroegentocht waarbij podia's en cafés als de Pater, Paap, Lokaal Vredebreuk, Confusion, Zwarte Ruiter, Zeta, Cremers, Bazart, Boterwaag, Café Paard van Troje, Oude Mol, September, Syndicaat, Bordelaise en HPC's eigen Pop In worden aangedaan door gemiddeld twee acts per lokatie. Uiteindelijk zal het weekje popmuziek eindigen in de Haagse Poptempel aan de Prinsegracht, het Paard van Troje.

De Haagse Popweek begint op vrijdag 15 oktober 2004 in het Café Paard van Troje om 17.00 uur met een receptie t.g.v. de vijfde editie van de Haagse Popweek en de presentatie van het vernieuwde popmagazine Stork On Stage. Deze receptie zal muzikaal worden opgeluisterd door het jonge talent 'Delise'.

In de week zelf zijn er optredens van ondermeer: Vertigo (Paap), I Drive A Ufo (Cremers), Peptones (Confusion), Nicky's Trinity (Syndicaat), Kinkster (Café Paard van Troje), Naop (Pop In, HPC), Mental Marble (Zeta), Janika (Confusion), Kánina (Confusion), Doll House Drama (Café Paard van Troje) en Snake Charming (Oude Mol). Speciaal omdat de Popweek voor de vijfde keer plaatsvindt, zijn er nog een aantal verassingen. Zo maken de Suburbs een uitzondering om nog één keer op te treden voordat hun nieuwe album verschijnt. De formatie Cömshot is speciaal voor de Popweek bij elkaar gekomen en geeft acte de présence in de Pop In van het HPC. Alsof dat nog niet genoeg is, kan men ook nog terecht voor twee debuut optredens; in Lokaal Vredebreuk geeft de formatie Blender haar eerste optreden en in de Bordelaise staat de nieuwe funk/soul formatie Amplivibes op het podium.

En de Finale?
Die liegt er ook niet om! Op vrijdag 22 oktober in het Paard van Troje kun je niet alleen de uitreiking van de Haagse Popprijzen bijwonen en de radio opnames van Ramonaaa Awards. In de grote zaal zijn er ook optredens van qrio, Smutfish, Blo.Torch, Cooper, Burma Shave, Elektrovolt, Novaman en Firefly. Net als vorig jaar staat deze avond ook de Haagse Popprijzen 2004 worden uitgereikt. In samenwerking met Rockpalace zijn er weer 4 genomineerden per categorie. Enkele van de genomineerde zijn Studmuffins, Splendid, Tacker, Midnight Temptation, New Groove Habits en Meg. Voor meer informatie over deze nominaties en categorieën check de website www.rockpalace.com. Reden genoeg dus om de Haagse Popweek 2004 niet te missen! Voor het up-to-date programmaschema en eventuele wijzigingen, verwijzen we naar het programmaboekje en onze website.

Alle café-optredens zijn geheel gratis toegankelijk, de entree voor de Finale is slechts 7,50 euro. De voorverkoop start begin september en kaartjes zijn te koop aan de kassa van het Paard van Troje.

Voor meer info over de Haagse Popweek 2004:
Haags Pop Centrum, Burgemeester Hovylaan 12, 2552 AW Den Haag, 070-397-3973909 en vraag naar Ronald Stemmerich of Cok Jouvenaar. www.haagspopcentrum.nl, cokhpc@hetnet.nl.