STICHTING AMREF FLYING DOCTORS


Persbericht
4 oktober 2004

Directeur VNU naar AMREF Flying Doctors

Per 15 oktober wordt Jacqueline G.A.M. Lampe (42) directeur van AMREF Flying doctors Nederland. Lampe komt uit de uitgeverswereld: ruim 13 jaar heeft zij bij VNU diverse functies bekleed, de laatste ruim 3,5 jaar als Managing Director van VNU Business Publications Italia in Milaan.

Lampe volgt Constance H. van Haeften (65) op die, na tien jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor AMREF Flying Doctors Nederland, per oktober met pensioen gaat. Van Haeften blijft betrokken bij AMREF als adviseur op projectbasis.

'Constance heeft in tien jaar AMREF Flying Doctors in Nederland op de kaart gezet, met als belangrijke hoogtepunten de steile groei in fondsen in de afgelopen jaren, het CBF keurmerk, de beneficiënten status bij de Nationale Postcode Loterij en het AMREF Flying Doctors Safari Dinner. Aan mij nu de taak om AMREF Nederland verder te professionaliseren. Naast de uitdaging in Nederland, zal ik veel tijd besteden aan het 'vinger aan de pols houden' van de Afrikaanse organisatie. Een verantwoorde en transparante besteding van de geworven gelden in Afrika, daar gaat het tenslotte om.', aldus Lampe, die bewust de overstap maakt van het bedrijfsleven naar de charitatieve sector.

AMREF Flying Doctors is een zelfstandige non-profitorganisatie die in Nederland fondsen werft voor de African Medical and Research Foundation. AMREF is een particuliere hulporganisatie die in 1957 in Kenia is opgericht. Met ruim 500 medewerkers, waarvan ca. 95% met de Afrikaanse nationaliteit, is AMREF met name actief in Oost- en Zuidelijk Afrika. De missie van AMREF is de gezondheid van kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren. AMREF richt zich daarbij vooral op vrouwen, kinderen en achtergestelde groepen met zowel lokale als regionale gezondheidszorg.

Een foto van Lampe op projectbezoek in Afrika is (rechtenvrij) beschikbaar via ANP Fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.

Meer informatie:
Mevrouw J. Lampe
Tel. 071-576 94 76
Mob. 06-2850 18 12
E-mail: j.lampe@amref.nl

Algemene informatie:
www.amref.nl


04 okt 04 12:00