Gemeente Haarlem


6 oktober 2004
sector MO/Stadsbibliotheek

265/2004

Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Met het oog van het woord : fototentoonstelling Anita Philipsen

Van 15 oktober tot en met 6 november worden in de Stadsbibliotheek Haarlem foto's van Anita Philipsen tentoongesteld in het kader van de manifestatie Amsterdam Photo 2004. Medewerkers van de Stadsbibliotheek is gevraagd hun favoriete gedicht in te sturen. Aan de hand van deze gedichten heeft de fotograaf zich laten inspireren tot het maken van fotocollages. Haar fotowerk bestaat uit kleurenfoto's die letterlijk aan elkaar geregen zijn en die de sfeer van de gedichten uitstraalt.

"Zoals een dichter op zoek gaat naar de juiste zin, het zuiverste woord, zo ben ik op zoek gegaan naar de bijpassende beelden. Met bestaand werk en aangevulde beelden heb ik een gebaar naar de toeschouwer willen maken om de poëzie dichter bij het publiek te brengen en ook te laten ervaren dat poëzie volop in ons leven aanwezig is."

Anita Philipsen is in 1999 afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam als autonoom fotograaf. Gefascineerd door verstilde straatbeelden en natuur maakt zij haar eigen fotografische projecten.

Karin Evers opent op vrijdag 15 oktober om 16.30 de expositie. Evers is freelance publicist en heeft verschillende boeken over Bert Schierbeek samengesteld.

Amsterdam Photo 2004 is een grootschalige fotografiemanifestatie in Amsterdam, Haarlem en Amstelveen. De tweede editie van deze manifestatie wordt gehouden van 25 september tot en met 7 november.

Expo: Met het oog van het woord
Locatie: Centrale Bibliotheek (Gasthuisstraat 32)
De expositie is te bezoeken tijdens openingstijden.