Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 7 oktober 2004

"Groeiende vraag naar hospitality professionals"

Recruitmentbureau Courtesy Masters viert eerste lustrum

ROTTERDAM - Courtesy Masters Hospitality Recruitment viert op 15 oktober 2004 haar vijfjarig bestaan. Dit internationaal en onafhankelijk opererende bedrijf is sinds 1999 gespecialiseerd in excellente executive search, recruitment en young talent scouting voor de internationale gastvrijheidbranche.

Van een eenmansbedrijf is Courtesy Masters uitgegroeid tot een vennootschap met zeven medewerkers, twee honoraire consuls en negen ambassadeurs. Zowel in Nederland als ver daarbuiten heeft de Rotterdamse onderneming in de afgelopen vijf jaar een sterke marktpositie en een grote naamsbekendheid opgebouwd. Anno 2004 mag het bureau verschillende grote (internationale) hotelketens, hotels, restaurants, resorts, vakantieparken, onderwijsinstellingen en zorg- en facilitaire organisaties tot zijn klantenkring rekenen, zowel in de profit- als de non-profitsector.

"Er is een groeiende vraag naar hospitality professionals bij bedrijven die ogenschijnlijk niets met de klassieke horeca te maken hebben", zegt directeur Menno-Paul Dekker, die het bedrijf samen met Fons Bitter heeft opgericht. "Ook ziekenhuizen, luchtvaartmaatschappijen, overheidsinstellingen en multinationals etaleren een sterke behoefte aan werkelijk gastvrij ingestelde directeuren, managers en medewerkers. Bovendien groeit de vraag naar zogenaamde 'Dutch Hospitality Professionals' in het buitenland. We zijn al actief op de Nederlandse Antillen en in Amerika, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Daarnaast zijn wij actief op zoek naar personen die Courtesy Masters in het buitenland willen vertegenwoordigen. Met name China, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten en uitbreiding van onze activiteiten in Amerika staan op ons verlanglijstje. De mogelijkheden in deze landen zijn grenzeloos, evenals in Nederland overigens. We hebben al diverse aanmeldingen binnen. Dat schept vertrouwen", aldus Dekker.

Noot voor de redactie (