Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Helden in het `zonnetje' gezet

Op vrijdag 15 oktober a.s. vindt er van 11.00 tot 12.00 uur een bijeenkomst plaats in het stadsdeelkantoor President Kennedyplantsoen
1-3, waarbij drie burgers, die een moedige rol hebben gespeeld tijdens een steekincident in de Eendrachtstraat op 29 augustus jl., worden gehuldigd.

Het steekincident ontstond toen de heren M.Kroezen en R.Gerald een man aanhielden die tegen auto's schopte. Tijdens de aanhouding werd R.Gerald door messteken levensgevaarlijk verwond. Door adequaat optreden van de in de buurt wonende arts-in-opleiding J. van Lennep, werd het leven van het slachtoffer gered. Als blijk van waardering voor de moedige rol die de aanhouders en de arts-in-opleiding hebben gespeeld, overhandigt Erik Koldenhof, voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel ZuiderAmstel, hen een cadeau.
Bij deze bijeenkomst zijn tevens aanwezig mevrouw I. van Brenk als vertegenwoordiger van de burgemeester, de politieagenten M.Fakkeldij en J.van der Ploeg en mevrouw C.Dijkstra, wijkteamchef politie Rivierenbuurt.