Gemeente Eindhoven

Persbericht: 12 oktober 2004, no. 244

Eerste geslaagden Vakopleiding Leerplichtambtenaar regio Eindhoven/de Kempen

Vrijdag 15 oktober 2004 vindt de diploma-uitreiking plaats van de vakopleiding Leerplichtambtenaar. Mevr. M. Mittendorff, wethouder Onderwijs in Eindhoven, zal om 13.30 uur in het stadhuis de diplomas overhandigen. Elf van de zeventien leerplichtambtenaren hebben de opleiding met een diploma afgesloten.

De Regionale Meld- en Coördinatiefunctie Voortijdig schoolverlaten (RMC) Zuidoost-Brabant heeft de werving voor deze vakopleiding in de eigen regio geregeld. De opleiding 2003-2004 is in company in Eindhoven afgerond. Het uniform handhaven van de Leerplichtwet heeft geleid tot het opzetten van deze éénjarige cursus.

De gezamenlijke afstemming van de aanpak van de leerplichtproblematiek in de regio wordt hierdoor verbeterd. De leerplichtproblematiek gaat immers over de grenzen van gemeenten heen. Elke gemeente moet dezelfde Leerplichtwet uitvoeren en hierin moet dezelfde aanpak door leerplichtconsulenten zichtbaar worden.

Geslaagden
De volgende leerplichtambtenaren krijgen vrijdag hun diploma: Mevr. M. Hessels, mevr. E. Needham en dhr. M. van Lieshout te Eindhoven;
Mevr. R. van Hoof te Veldhoven;
Mevr. A. Marcelissen te Gelrop;
Mevr. L. Berkers en mevr. R. Sloots te Helmond; Mevr. E. v.d. Korput te Best;
Mevr. M. de Vries te Oirschot;
Mevr. J. Meijer te Cranendonck;
Mevr. B. van Haeff te Sittart-Geleen.

© 2004 Gemeente Eindhoven