ST. HOLLAND DANCE PROMOTIONS

holland masters papendal internationale danssport

Amstelveen, 13 oktober 2004

Holland Masters 2004;
opnieuw een parel aan de danskroon !

Van 15 t/m 17 oktober 2004 staat het Nationaal Sportcentrum Papendal in het middelpunt van de belangstelling van vele dansers uit de hele wereld.
De 12e editie van dit grootse danssportgebeuren in het mekka van de Nederlandse sport, het Nationaal Sportcentrum Papendal te Arnhem, heeft zich inmiddels een vaste plaats op de nationale- en internationale danskalender veroverd.
Het is in korte tijd een van de bekendste danssportwedstrijden van de NADB, Nederlandse Algemene Danssport Bond, geworden. De NADB, die als officiele sport is aangesloten bij het NOC.NSF, is verheugd dat ook dit jaar weer het Nationaal Sportcentrum is uitgekozen voor dit internationale danssport-evenement.

Sporters uit vele kontinenten zullen elkaar op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober treffen en hun krachten meten in sportieve danswedstrijden.
Amateurs en Professionals, Debutanten en Senioren, maar ook Rolstoeldansers; alles op het gebied van de danssport heeft zijn plaats op Papendal. De 5 Standaard-dansen, maar ook de 5 Latijns-amerikaanse dansen komen aan bod.
Ook Showdance/Streetdance- en Rolstoeldans-wedstrijden staan gepland.

De organisatoren ijveren er voor om de Holland Masters jaarlijks kwalitatief alsook kwantitatief beter en groter te maken. Met hulp van velen zoals de NADB, IDSF (International Dance Sport Federation), VBD (Vereniging Beroeps Danssport) WD&DSC (World Dancesport Council) en SRN (Stichting Rolstoeldansen Nederland) , SSN (Stichting Streetdance Nederland) is ook deze 13e editie weer getracht het optimale in de danssport te bereiken.
De IDSF heeft de wedstrijden voor Amateurs de status International Open to the World verleend, hetgeen betekent dat de paren punten voor de World Ranking List kunnen verdienen.
Aanmeldingen zijn al binnen uit;Australie, Belgie, Canada, Denemarken, Duitsland, Engeland, Italië,Japan, Luxemburg, Rusland,Letland, Litauen, Ukraine, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Malta,USA, Zd.Afrika en Nederland

Voor verdere informatie;
Organisatiebureau Holland Masters 2004
Sinj.Semeijnsstraat 11, 1183 LD.Amstelveen
Tel; 020- 6478333 fax; 020-6478169 e-mail; simondde@xs4all.nl

Amstel veen, 13 oktober 2004

UPGRADE voor Holland Masters 2004

De Holland Masters 2004, welke plaats vinden op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2004 in het Nationaal Sportcentrum Papendal hebben er een high light bij gekregen.
Naast de IDSF status Standaard en Latin American dansen als International open tot the world wedstrijden voor de Amateurs, is deze status nu ook verleend aan de Senioren klasse (dansparen boven de 35 jr.) Paren kunnen nu dus in 3 categorieën punten krijgen die meetellen voor de World Ranking List.
Voor Nederland is dit een .opsteker. omdat ons land in deze klasse een behoorlijk woordje meespreekt. Bij het laatste WK Standaard Senioren bereikten de Nederlandse paren de top 12 van de wereld.

Tijdens de Holland Masters 2004 organiseert de Vereniging Beroeps Danssport het officiële Nederlandse Kampioenschap Professionals Sth.American Showdance 2004.
Dit kampioenschap is voor de Nederlandse Professionaldansparen belangrijk omdat hiermede wordt bepaald welke paren Nederland bij de Europese- en Wereldkampioenschappen mogen vertegenwoordigen. Ca. 20 Int.juryleden zullen tijdens de Holland Masters in Papendal actief zijn.
Het programma dat thans officieel bekend is gemaakt, ziet er als volgt uit;
Vrijdag 15 oktober Senioren II + III klassen, Jeugd Latin American, NADB Latin ranking,
Ned.Kamp.Prof.Sth.American Showdance 2004. Zaterdag 16 oktober Street & Showdance Spectacular, Rolstoeldansen Masters, Jeugd Standaard, IDSF Int.open tot the world
Latin American, IDSF Senioren I + alle andere Sen.I klassen
Professional Standaard Int.open to the world Zondag 17 oktober Debutanten klassen Standaard + Latin American, NADB Standaard,
IDSF Int.open to the world Standaard Professional Latin American Int.open tot the world

Voor verdere informatie;
Organisatiekantoor Holland Masters 2004.
David Simon, Sinj.Semeijnsstraat 11, 1183 LD.Amstelveen Tel; 020-6478333 fax; 020-6478169 e mail; simondde@xs4all.nl

13 okt 04 18:28