Ingezonden persbericht


In WATNOU..?! o.a. een van de winnaars van de Mozaïeksubsidie

WATNOU..?! VRIJDAG 15 OKTOBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 15 oktober is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Najim Ameziane is een van de winnaars van de Mozaïeksubsidie; een prijs ingesteld door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. De 180.000 euro die bij de prijs hoort, zal hij aanwenden om de komende 4 jaar een promotieonderzoek te verrichten naar effectievere methoden om borstkanker te bestrijden

In Utrecht sloten vorig jaar twee middelbare scholen hun deuren omdat er te weinig leerlingen waren als gevolg van verzwarting . Jaap Patist was docent op zo n school en schreef mee aan het boek: Leraar in een kleurrijke school . In WATNOU..?! een reconstructie van de ondergang van het openbaar onderwijs in Utrecht en tips om dat op andere scholen te voorkomen.

Vele scholen weigerden de speciale gratis editie van het homomaandblad Expreszo. Duizenden kilo s door de overheid gesubsidieerd papier verdween bij het oud papier. Scholen beweren dat het provocerende taalgebruik van het blad niet de juiste manier is om gevoelige zaken bespreekbaar te maken. Heeft Expreszo wel de juiste aanpak gekozen?

De Ramadan begint vandaag. Met de imam bespreken wij de historische achtergrond van de heilige vastenmaand. Tenslotte de column van de week met Asma en de UIT-agenda .

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!