TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-10-2004

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 15 oktober
Nederland 2 - 21.30 uur

Drie tienermeisjes verdwenen

In het TROS-programma VERMIST van vrijdag 15 oktober drie wanhopige moeders van verdwenen tienermeisjes. Onafhankelijk van elkaar hebben Melanie (12), Carmen (15) en Erin (15) de benen genomen. Opvallend is dat ze alle drie in een tehuis zouden moeten zitten. Een andere overeenkomst is dat vriendinnen die op de hoogte zijn van de schuilplaatsen zich hullen in stilzwijgen.

Melanie Woertman is op 24 september jl. in Deventer op de trein gezet om na een verlof naar de instelling De Rentray in Lelystad terug te keren. Waarschijnlijk is ze 'm gesmeerd omdat ze het regime in De Rentray te streng vond. Melanies moeder Bianca weet zich geen raad, nu bekend is dat ze zich waarschijnlijk in een crimineel gezelschap bevindt, waarin al eerder een moord heeft plaatsgevonden.

Carmen de Jong is op 21 september jl. ook verdwenen uit het tehuis waar ze was ondergebracht. In haar geval was dat de inrichting 't Poortje in Groningen. Haar moeder Monita is bang dat ze met drugs in aanraking is gekomen. Carmens tas is gevonden in Groningen, maar ze is later door bekenden gezien in Heerhugowaard. De politie heeft vriendinnetjes van Carmen gehoord die zouden moeten weten waar ze is. De meisjes weigeren opheldering te geven over de verblijfplaats van Carmen.

Erin Duin is sinds 29 augustus jl. vermist. Ze is in de ban van een 19-jarige dakloze jongen, die ze via het internet heeft leren kennen. Haar moeder Emmy keurde de relatie niet goed, waarna Erin onhoudbaar werd en wegliep. De situatie is zozeer verergerd dat het meisje naar een tehuis zou moeten. Erins broer heeft haar getraceerd bij een alcoholist in Diemen. Maar telkens wanneer de politie daar aan de bel trekt, is ze gevlogen. Erin heeft kenbaar gemaakt dat ze zwanger wil raken van haar vriend om buiten het tehuis te kunnen blijven.

De drie dodelijk ongeruste moeders van de tieners vertellen hun verhaal in VERMIST. Over drie kinderen met een vergelijkbaar verhaal: ze zijn verzeild geraakt in dubieus gezelschap nadat ze het strenge instellingsregime wilden ontvluchten.




TROS