Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Zeldzame Schorpioenvis in Sea Life; en de nieuwe herfstkleur is PAARS!

Scheveningen, Sea Life Scheveningen 14 oktober 2004.

De nieuwste aanwinst van Sea Life Scheveningen is van top tot vin paars! Deze buitengewoon zeldzame Schorpioenvis zal morgen voor u (en later het publiek) te zien zijn. Het is een uniek exemplaar in Nederland.

Vrijdag 15 oktober om 12.30 uur zal de schorpioenvis (Rhinopias eschmeyeri) uit quarantaine gehaald worden en in zijn eigen aquarium geplaatst worden. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn. Maar niet te dichtbij ? want alle schorpioenvissen zijn giftig!

Deze schorpioenvis komt voor bij de koraalkusten van de Indische en de westelijke Grote Oceaan. Sea Life heeft dus een paarse versie maar ze kunnen ook geel, blauw, oranje of rood zijn. Het is geen geweldige zwemmer maar hij weet zichzelf zéér listig te verbergen. Zeker's nachts zoekt hij een makkelijke verstopplek om met een plotselinge beweging zijn prooi te verschalken.

Om zo min mogelijk op te vallen zijn zelfs zijn huidaangroeisels aangepast aan zijn omgeving. Tussen hard en kronkelig koraal is hij voorzien van even kronkelige uitsteeksels maar tussen slap wier zijn zijn aangroeisels even slap en wendbaar.

Het is daarom geen wonder dat deze vis door duikers zelden wordt gezien. Ze zijn zeldzaam en bovendien héél lastig te spotten. Daarom is Sea Life erg blij met deze buitengewone vis!

Sea Life is gevestigd op de boulevard van Scheveningen, telefoon: 070 -- 354 21 00. Internet: www.sealife.nl. Sea Life is maandag t/m zondag geopend van 10.00 --18.00 uur.

â~¼â~¼â~¼â~¼â~¼â~¼â~¼â~¼â~¼

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Chantal Permentier:

Telefoon 070 -- 306 7000 of chantal.permentier@merlinentertainments.biz