Gemeente Zwolle

300 handtekeningen ingediend voor inleidend verzoek referendum

Op 14 oktober 2004 is de driehonderdste geldige aanvraag voor een inleidend verzoek voor een referendum tot wijziging van de verordening op de speelautomaten-hallen bij de gemeente Zwolle ingediend. Daarmee is nu al voldaan aan de minimum eis, die is gesteld in de Tijdelijke Referendumwet.

De officiële termijn voor een inleidend verzoek sluit op 28 oktober. Volgens de procedure wordt op 1 november 2004 door de voorzitter van het stembureau formeel de beslissing genomen dat het inleidende verzoek is toegelaten. Deze beslissing wordt, indien er geen beroepschrift wordt ingediend, op 10 november a.s. onherroepelijk. Op 11 november publiceert de gemeente Zwolle dan de volgende stap in de procedure. Voor een definitief verzoek zijn 5000 handtekeningen nodig.

De termijn voor die vervolgprocedure sluit op 23 december 2004, waarna op 28 december van dit jaar het centraal stembureau de beslissing neemt over de definitieve toelating van het referendum. Op 13 januari 2005 wordt de definitieve datum vastgesteld waarop het referendum wordt gehouden.


---