Gemeente Zwolle

15 Oktober 2004

Opgeknapte Devotentunnel wordt feestelijk geopend

Morgenmiddag, vrijdag 15 oktober 2004 om 17.00 uur wordt de opgeknapte Devotentunnel feestelijk geopend. De openingshandeling wordt bij de tunnel verricht door Wil Cornelissen, een betrokken buurtbewoner.

De afgelopen weken is een aantal kunstenaars samen met jongeren uit Zwolle aan de slag gegaan met de muren van de Devotentunnel, die de wijken Diezerpoort en Aa-landen met elkaar verbindt. Zij hebben een enorme wandschildering aangebracht op de voor- en achterzijde van de tunnel en op de binnenwanden. Men is twee weken bezig geweest met de schildering. De tunnel gaf in het verleden een verloederde en onveilige indruk door de vele graffiti op de muren. In de scene van graffitispuiters bestaat de code dat er niet gespoten wordt over 'mooie' kunstwerken.

Het opknappen van de Devotentunnel is een onderdeel van het Zwolse project ´Dit is ? Zwolle´. Onder deze titel wil de gemeente Zwolle burgers bewust maken van hun eigen verantwoordelijkheid voor de openbare ruimte. Onder de naam ´Dit is? Zwolle´ worden verschillende deelprojecten uitgevoerd. Het uiteindelijke doel van het project is de veiligheidsbeleving van alle Zwollenaren te vergroten, door duidelijke toedeling van verantwoordelijkheden.

Het kunstproject is financieel mogelijk gemaakt door: De gemeente Zwolle; Cultuurbereik, 'Premie op Actie' en 'Dit is Zwolle' Provincie Overijssel; Cultuurbereik
Kunstenaars & Co; Afdeling sociaal-artistieke projecten Stichting Hervormd Weeshuis
Jaston Steigerbouw
Wijzonol Bouwverven

Dank gaat uit naar de medewerking van:
De jongeren van de wijken Dieze-Oost en AA-Landen Kunstenaars: Rana Berends, Heleen Langkamp, Jacomijn Schellevis, Willeke Trommels
Gemeente Zwolle
Stichting Travers jongerenwerk
Wijkbeheer Dieze-Oost en AA-Landen


---