Gemeente Zwolle

Bouw winkelcentrum Bachplein, Zwolle van start

Holtenbroek, de wijk van de vooruitgang. Nadat de eerste nieuwbouwwoningen in april van dit jaar zijn opgeleverd is het nu de beurt aan winkelcentrum Bachplein. De bouw hiervan start officieel op vrijdag 15 oktober 2004. Het winkelcentrum krijgt een oppervlakte van circa 5900 m2. Boven het winkelcentrum komen 69 koopappartementen en 33 huurappartementen voor studenten.

Het winkelcentrum en de woningen zijn ontworpen door J. de Haan van VVKH Architecten uit Leiden. De bouw van het complex is in handen van Trebbe Bouw Noord Oost. De gemeente Zwolle verzorgt de aanleg van de openbare ruimte. De buitenruimte wordt in de loop van 2005 aangelegd. Naar alle waarschijnlijkheid is dit in de loop van oktober 2005 gereed.

Winkelcentrum
Het winkelcentrum bestaat uit ca. 4.500 m2 nieuwbouw en ca. 1.400 m2 te renoveren winkelcentrum. Diverse winkels die nu in Holtenbroek aanwezig zijn, vestigen zich straks in het nieuwe winkelcentrum Bachplein. De bestaande C1000 en Wibra aan de Bachlaan zullen gedurende de bouw van het nieuwe winkelcentrum gewoon geopend blijven. In een latere fase worden ook deze winkelunits gerenoveerd. Uiteindelijk zullen naast C1000 en Wibra, onder andere een drogist, slagerij, bloemist, bakker, videotheek, maar ook verschillende soorten horeca (restaurants) en cadeauwinkels worden gevestigd. De opening van het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2005 plaatsvinden. De opening van het te renoveren gedeelte, in het tweede van kwartaal 2006.

inFocus Studio en inFocus Plus
De 69 woningen die boven het winkelcentrum komen hebben de naam inFocus meegekregen. Het grootste gedeelte is inmiddels verkocht of onder optie. De appartementen zijn erg in trek vanwege de aanvullende faciliteiten in het gebouw. Zo krijgen de bewoners bijvoorbeeld een privé zwembad en sauna in het complex. Daarnaast zijn er diverse grote terrassen/serres en een gezamenlijke ruimte, welke te gebruiken is voor vergaderingen, feesten etc. De appartementen meten 50 m2 en 80 m2. Van de grotere inFocus Plus-appartementen zijn er nog enkele te koop. Meer informatie kan gevonden worden op www.am-infocus.nl. Naar verwachting zullen de woningen eind 2005 worden opgeleverd.

Huurappartementen
Boven het winkelcentrum zullen verder huurappartementen worden gebouwd. Dit zijn studentenwooneenheden ten behoeve van 2 studenten per unit. De verhuur verloopt via Woningcorporatie SWZ.


---