AutoRai

15-10-2004

Mitsubishi Colt nu ook met high power diesel leverbaar

Het succesverhaal van de vers gekozen 'Compacte Auto van het Jaar 2004', de Mitsubishi Colt, heeft er weer een nieuw hoofdstuk bij.

De diesel-uitvoering is namelijk gearriveerd en staat bij de dealers met een vanafprijs van 19.995,-. Een scherpe prijs, want het gaat hier om de 70 kW/95 pk-sterke 1.5 liter High Power-diesel in de extra rijk uitgeruste Inform Cool Pack-aankleding.

Dieselmotoren zijn zeer populair. Ze koppelen veel kracht aan zuinig en soepel rijden en zijn dankzij de meest moderne technieken bovendien erg stil. Ook de Mitsubishi Colt is vanaf nu leverbaar met zo'n state-of-the-art dieselmotor. In januari 2005 volgt de tweede diesel. In beide gevallen gaat het om direct ingespoten common-rail dieselmotoren met dubbele bovenliggende nokkenas, turbo, intercooler, drie cilinders en een motorinhoud van 1,5 liter.

High Power
De nu leverbare versie is de zogenaamde High Power (HP)-variant met een vermogen van 70 kW/95 pk en een maximum koppel van maar liefst 210 Nm. De dieselmotor die in het eerste kwartaal van 2005 op de markt komt is een lichtere versie met een vermogen van 50 kW/68 pk en een koppel van 160 Nm.

Inform Cool Pack
Zoals gezegd is de eerste Mitsubishi Colt diesel niet alleen de meest krachtige, maar bovendien extra rijk uitgerust. De diesel-debutant is namelijk leverbaar als Inform Cool Pack. Bovenop de standaarduitrusting, met zaken als twee airbags vóórin, zij- en gordijnairbags, elektronische stuurbekrachtiging, ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling), in delen neerklapbare en verschuifbare achterbank, buitentemperatuurmeter en elektrisch bedienbare portierramen vóór met anti-klembeveiliging, biedt de Cool Pack nog een hele lijst aan comfortabele extra's. Zo is de Mitsubishi Colt Inform Cool Pack aan de buitenkant te herkennen aan stoere 15 inch stalen velgen en in carrosseriekleur uitgevoerde buitenspiegels, portierhandgrepen en stootlijsten. Het Cool Pack interieur wordt op temperatuur gehouden door een semi-automatische airco, inclusief een gekoeld dashboardkastje. Bovendien is de bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar, komt het audiogeluid uit zés in plaats van vier speakers en is er gekozen voor een fraaie grijze bekleding.