stadsdistricten Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 15-10-2004 - Persberichten stadsdistricten Utrecht

Nepvuurwapen in beslag genomen

UTRECHT Donderdagmiddag rond 13.30 uur heeft de politie een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Laan van Chartroise in verband met het bezit van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie kwam de man op het spoor na meldingen dat de man het wapen aan enkele vrienden toonde. De bezitter is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Verzet na reprimande

UTRECHT Donderdagavond omstreeks 19.00 uur heeft de politie twee verdachten aangehouden op de Vredenburg in verband met belediging. De belediging deed zich voor nadat een agent de man en vrouw bij het stoplicht op het rode licht wees waar ze doorheen liepen. De man en de vrouw negeerden de aanwijzing waarop de agent een boete wilde uitschrijven. De 51-jarige vrouw uit Utrecht schold hierop de agent uit en werd aangehouden. De 49-jarige man uit Utrecht weigerde vervolgens zijn naam op te geven en werd eveneens aangehouden. Tijdens de aanhouding pleegde de vrouw hevig verzet waardoor de agent genoodzaakt was haar in de boeien te leggen. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau.

Diefstal in vereniging

UTRECHT Donderdagavond omstreeks 20.00 uur heeft de politie vier verdachten aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de St. Jacobsstraat. De mannen, alle vier afkomstig uit Polen en in de leeftijd van 21 tot 23 jaar, worden verdacht van diefstal van kleding van een etalagepop. Alle vier zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Achtervolging
UTRECHT Donderdagavond omstreeks 22.00 uur hebben surveillerende agenten een auto achtervolgd toen deze zonder verlichting op de Konings Bergerstraat reed en na signalen de verlichting nog niet aandeed. Toen het voertuig ervandoor ging, hebben de agenten de achtervolging ingezet en konden de verdachte vervolgens voor het stoplicht op het Westplein aanhouden. De 18-jarige bestuurder uit Utrecht werd geboeid meegenomen naar het politiebureau. De man verklaarde in paniek te zijn weggereden. Hij bleek geen rijbewijs te bezitten. De man heeft diverse boetes gekregen voor het rijden zonder licht, het negeren van het rode licht, het rijden over een fietspad en het rijden zonder rijbewijs.