Eemland noord, 09.50 uur

Utrecht 15-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Ernstige aanrijding

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op donderdag 14 oktober raakten twee automobilisten gewond bij een aanrijding.

Rond 10.20 uur reed een 61-jarige automobilist uit Zeewolde over de Nijkerkerweg, komende uit de richting van Nijkerk. Voor hem reed een 45-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg. De Bunschoter minderde snelheid bij het naderen van een rotonde. De Zeewoldenaar zag dit te laat en botste achter op de auto van de Bunschoter. De Bunschoter botste vervolgens tegen een lantaarnpaal en zijn auto werd totaal vernield. De Zeewoldenaar kwam tegen een boom tot stilstand.

Gezien de ernst van de aanrijding werd de komst van een traumahelikopter verzocht en de weg werd twee uur lang afgesloten. De Bunschoter werd per ambulance naar het Meander Medisch Centrum gebracht. Hij bleek wonder boven wonder slechts een gekneusde knie te hebben opgelopen. De automobilist uit Bunschoten-Spakenburg werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft op donderdagochtend 14 oktober een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Lange Brinkweg. Tevens werden meerdere autos met aanhangwagen gecontroleerd.

38 Bromfietsen werden aan een kritische controle onderworpen: elf bleken geheel in orde te zijn. Voor de overige 27 bromfietsen werden 44 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: teveel vermogen, geen bromfietscertificaat, teveel geluid en ondeugdelijke remmen / banden / stuurinrichting.

Tevens werden acht autos met aanhangwagen gecontroleerd. Daarbij werden zeven bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor niet (juist) bevestigde losbreekreminrichting, verkeerde kentekenplaat en geen kentekenpapieren.