Gemeente Abcoude


BROEM?

Vrijdag 8 oktober reikte wethouder Ton de Roode de zogeheten BROEM-certificaten uit aan een aantal senioren. Zij hebben met succes de BROEM-rijvaardigheidstest afgelegd.

De BROEM-rijvaardigheidstest is een test op basis van vrijwilligheid voor vijftigplussers. Stichting Senior heeft deze BROEM-ritten voor de vierde achtereenvolgende keer georganiseerd in Abcoude en Baambrugge in samenwerking met de Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie (3VO). Deze test zijn op initiatief van gemeente Abcoude gesubsidieerd door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid (RVO) Utrecht.

Ouderen vaak betrokken bij ongevallen

Oudere automobilisten ervaren soms bij deelname aan het verkeer de beperkingen van het ouder worden. Ze zijn relatief vaak betrokken bij ongevallen. Om het aantal ongevallen waarbij ouderen betrokken zijn terug te brengen worden vrijwillige rijvaardigheidsritten onder begeleiding van een professionele rij-instructeur georganiseerd onder de naam BROEM (Breed Overleg Ouderen En Mobiliteit).

Inhoud training

De rijvaardigheidstraining is niet alleen een rit, maar ook theorievoorlichting, een ogen- en reactietest en een test voor verkeersinzicht. Uit deze training volgt een gedegen advies over uw rijvaardigheid. Dit advies heeft geen consequenties heeft voor het rijbewijs

---

15 oktober 2004
Burgerjaarverslag 2003

© 2004 Gemeente Abcoude. Disclaimer