Gemeente Barneveld


Start wijkplatform Zuid-III

Dinsdagavond 12 oktober 2004 waren ruim 60 bewoners uit de wijk Zuid-III in Barneveld aanwezig in de kantine van Sporthal De Lijster voor het oprichten van een wijkplatform in hun wijk.

Er werd uitleg gegeven wat een wijkplatform voor de wijk kan betekenen. Deze uitleg werd verzorgd door de Woningstichting Barneveld, de gebiedsagent, de rayonbeheerder, de jongerenwerker en de beleidsmedewerker integrale veiligheid van de gemeente Barneveld. Hierna werden de aanwezigen in de gelegenheid gesteld om de zaken, die zij als probleem/knelpunt in hun wijk ervaren, te benoemen.

Elf van de aanwezige bewoners meldden zich vervolgens aan, om zitting te gaan nemen in een wijkplatform Zuid-III. Een afspraak voor de eerste bijeenkomst van dit nieuwe platform op maandag 8 november werd gemaakt.

Ook in dit nieuwe wijkplatform gaan bewoners uit de wijk samen met de gemeente, de Woningstichting Barneveld en de politie nu aan de slag om zaken die in de wijk spelen, integraal aan te pakken. De regierol voor deze aanpak ligt bij de beleidsmedewerker integrale veiligheid van de gemeente Barneveld.

Barneveld, 13 oktober 2004