Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht 15-10-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Vermoedelijke autokrakers

MAARN Op donderdag 14 oktober zijn twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in autos.

Rond 19.35 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen zich met een auto met Pools kenteken verdacht ophielden op de Kapelweg. Ter plaatse troffen politiemensen het tweetal, mannen van 36 en 42 jaar en afkomstig uit Polen, bij hun auto aan. Bij een onderzoek in de auto troffen politiemensen een tas aan met meerdere autoradios waarvan de bedrading was doorgeknipt. Daarop werden de mannen aangehouden op verdenking van diefstal van de autoradios. Zij zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Fietsster gewond

VEENENDAAL Op donderdag 14 oktober raakte een fietsster ernstig gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.15 uur fietste een 78-jarige vrouw uit Veenendaal over de Lange Vore in de richting van de Eenvoudlaan. Op de kruising met de Kleine Beer verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 26-jarige automobilist uit Ederveen, met een aanrijding tot gevolg.

De vrouw werd door de auto geschept. Zij werd met een gebroken been en letsel aan haar hoofd en schouder per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Snelheidscontroles

DOORN / LANGBROEK / WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op donderdag
14 oktober op meerdere plaatsen snelheidscontroles gehouden.

Op de Amersfoortseweg in Doorn werd de snelheid van 95 voertuigen vastgelegd. Dertien bestuurders reden te hard en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 32 km/u te hard.

In Langbroek werd op de Doornseweg en de Cotherweg de snelheid van 79 voertuigen gecontroleerd. Hier kregen twaalf bestuurders een bekeuring omdat zij te hard reden. De maximum overschrijding was 22 km/u.

Op de Geerweg en de Van Lynden van Sandenburgweg in Wijk bij Duurstede passeerden 112 voertuigen de controleplaats. Veertien van hen reden te hard. De uitschieter reed 28 km/u te hard. Ook deze overtreders werden bekeurd.