Politie Zuid-Holland-Zuid


15/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard


15-10-2004 - Persberichten District I

MISHANDELING
DORDRECHT Een 21-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Hij stompte op donderdagavond 14 oktober 2004 een 46-jarige man uit Dordrecht een aantal maal en trapte het slachtoffer ook. De ruzie ligt in de familiesfeer. De aanhouding gebeurde op de P.A. de Genestetstraat in Dordrecht.

FIETS
DORDRECHT Een politieman heeft in De Sitterstraat in Dordrecht een
14-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. De verdachte fietste daar op donderdagavond 14 oktober 2004. De agent controleerde de tweewieler. Hieruit bleek dat het om een gestolen fiets uit Oosterhout ging.

IN DE WAR
DORDRECHT Politiemensen hebben een 41-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij was in de war en liep op donderdagavond 14 oktober
2004 in achtertuinen van woningen aan de Hooftstraat in Dordrecht rond. De man verklaarde dat alles besmet was. Eerder die dag had de man al in een kantoor met glassex lopen spuiten. Agenten namen hem mee naar het bureau en schakelde een arts in.

AANHOUDING
DORDRECHT In de Rijnstraat in Dordrecht hebben agenten een 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Agenten gingen op donderdagavond 14 oktober 2004 naar een melding dat de verdachte ruzie had met zijn vrouw. De vrouw zat bij buren en de 49-jarige had zichzelf verwond aan glas. Hij gooide een schotel richting een agent die nog net kon wegduiken.

INBRAAK: EEN AANHOUDING
DORDRECHT Kort na een inbraak bij een winkel heeft de politie een
24-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Agenten gingen op vrijdag 15 oktober 2004 omstreeks 00.50 uur naar de inbraakmelding op de Vriesestraat in Dordrecht. Van getuigen kregen ze signalementen van de twee verdachten. In de richting van het station zagen politiemensen de
24-jarige waarvan het signalement klopte. Ze hielden hem aan.

FIETS GESTOLEN EN VERNIELD GETUIGEN GEZOCHT
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen van de diefstal en vernieling van een fiets. Het rijwiel werd op 12 oktober 2004 tussen 08.30 en 09.15 uur gestolen op het terrein van Openbare Basisschool De Bron aan de Bekestein in Hendrik-Ido-Ambacht. De fiets stond gestald naast de container bij de nieuwe ingang van de basisschool. Om 09.15 uur werd de diefstal ontdekt, kort na 12.00 uur werd de fiets gevonden in een sloot aan het Groenevelt, schuin tegenover de school. Van de fiets waren onderdelen gesloopt en was de lak beschadigd. Van het slachtoffer, een van de basisschoolleerlingen, is de afgelopen weken al vaker de fiets weggenomen en beschadigd en telkens teruggevonden. De politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de diefstal en/of vernieling of die anderszins informatie kunnen geven die leidt tot de oplossing van de zaak. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de politie in Hendrik-Ido-Ambacht.

AANRIJDING
ZWIJNDRECHT Twee vrouwen zijn bij een aanrijding gewond geraakt. Een
20-jarige vrouw uit Zwijndrecht stak op donderdagvond 14 oktober 2004 de voetgangersoversteekplaats over bij de Stationsweg in Zwijndrecht. Volgens haar stond het verkeerslicht op groen. Op dat moment reed ook een 24-jarige bromfietser uit Dordrecht de kruising op. Volgens hem sprong de 20-jarige vrouw plotseling achter een vrachtwagen tevoorschijn en rende. In ieder geval raakte de voetgangster gewond en had een aantal kneuzingen. Ook een 21-jarige vrouw uit Zwijndrecht die achter op de brommer zat had enkele kneuzingen.