AutoRai

15-10-2004

Ford ST-familie uitgebreid met Fiesta

De Ford Fiesta is toegetreden tot de exclusieve groep sportieve automobielen die bij Ford gekenmerkt worden door de lettercombinatie ST, die staat voor Sports Technologies. De Fiesta ST kan beschouwd worden als de straatversie van de Fiesta Junior WRC.

Met de nieuwe Fiesta ST zet Ford de goede traditie voort, om van álle modellen een aantrekkelijk sportieve versie op de markt te hebben. De Fiesta ST neemt de draad weer op van de Fiesta XR2 uit 1981. Nu versterkt de Fiesta ST de huidige ST-familie waarin de Focus ST170 en Mondeo ST220 toonaangevend zijn. Voor de Ford STs is een nieuw logo ontworpen, dat een centrale rode streep heeft die is geïnspireerd op de klassieke Ford RS-racestrepen. Dit logo zal aanwezig zijn op alle nieuwe Ford ST-modellen die vanaf nu worden geïntroduceerd.

Speciale tweeliter Duratec
Met zijn zeer speciale uitvoering van de tweeliter Duratec-motor van 150 pk/ 110 kW biedt de Fiesta ST opmerkelijke prestaties, zoals een topsnelheid van 208 km en een acceleratie van 0-100 km/h in slechts 8,4 sec. De Fiesta ST is ontworpen voor automobilisten die een auto met een sportieve uitstraling en sportieve prestaties willen voor een redelijke prijs. De ST moet in elke bestuurder de sportieve rijder wakker maken en tegelijk een prettige auto zijn voor dagelijks gebruik. Het veelgeroemde Fiesta-chassis is daartoe gewijzigd en geeft de ST rij-eigenschappen en een wegligging die in deze klasse ongeëvenaard zijn. Ook de remmen zijn krachtiger nu voor het eerst op een Fiesta schijfremmen op de achterwielen zijn gemonteerd.

De Fiesta ST combineert een sportief weggedrag met een sportief uiterlijk. Een bredere, diepere grille, nieuwe bumperelementen, discrete zijskirts en een functionele achterspoiler completeren het lage silhouet. Fraaie lichtmetalen spaakwielen met speciaal voor deze auto ontwikkelde Pirelli P Zero-banden met laag profiel zorgen voor een stoer, sportief uiterlijk.

Maar de Fiesta ST is méér dan een sportmodel alleen. Het is namelijk ook nog eens een hoogst aantrekkelijk uitgeruste auto in het compact-segment, waarin de Fiesta een Europese hoofdrol speelt. Zo is de Ford Fiesta ST voor de Nederlandse markt standaard voorzien van onder andere: 16-inch negenspaaks lichtmetalen wielen Extra sterk ABS-remsysteem met schijven rondom Zes airbags Close-ratio vijfversnellingsbak
Sportief afgesteld onderstel en besturingssysteem Sportstoelen voorin
Gedeeltelijk lederen bekleding
Met leder bekleed ST stuurwiel
ST instaplijsten, ST pookknop en ST pedalen
Airconditioning
Easy Sound 4500 radio/CD-speler met afstandsbediening aan de stuurkolom
Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en instapverlichting
Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels in carrosseriekleur
Stylingpakket (sportgrille, sportbumpers voor en achter, sideskirts en achterspoiler)
Mistlampen voor
Sportieve uitlaat met verchroomd uitlaatsierstuk Deurgrepen, beschermstrippen op de flanken en handgreep op de achterklep in carrosseriekleur.
Ondanks dit buitengewoon aantrekkelijke pakket extras, de formidabele rij-eigenschappen en de sprankelende prestaties, bedraagt de prijs van de Ford Fiesta ST slechts 19.995. De Fiesta ST zal vanaf januari 2005 leverbaar worden in Nederland.