BIONAL PHARMA


Gorredijk, 15 oktober 2004

Migrainepatiënten gezocht voor onderzoek nieuw product tegen migraine.

Dat migraine een ziekte is waar veel mensen mee te maken hebben, blijkt uit de vele reacties op het nieuwe product Fytomiran wat vorige maand door BIONAL Pharma B.V. op de markt is gebracht. Bij dit plantaardige product gaat het om de preventieve werking, waarmee migraineaanvallen worden voorkomen of waarmee het aantal aanvallen wordt verminderd. Ook kan de heftigheid van de hoofdpijn tijdens een aanval afnemen. BIONAL is op zoek naar migrainepatiënten die mee willen werken aan een onderzoek met dit nieuwe product. Een groot voordeel van dit plantaardige product is dat er in tegenstelling tot de synthetische pijnstillers veel minder tot geen bijwerkingen optreden.

Voordat Fytomiran op de markt werd gebracht is er een kleinschalig onderzoek onder migrainepatiënten gedaan, waarvan de resultaten positief en veelbelovend zijn. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de periodes tussen de aanvallen veel langer waren en de pijn beduidend afnam. Ook was het opvallend dat men vaak al binnen 14 dagen resultaat merkte.

Om een groot onderzoek te kunnen starten en een volledig beeld te krijgen van alle resultaten die behaald worden met het nieuwe product, is BIONAL op zoek naar migrainepatiënten. Zij kunnen zich voor het onderzoek aanmelden en het product een aantal maanden gratis gebruiken. Daarbij wordt van hen verwacht dat ze dagelijks een aantal gegevens bijhouden.

De medische afdeling van BIONAL coördineert het gehele onderzoek en staat tijdens het onderzoek klaar voor alle mogelijke vragen. De specialisten van deze afdeling zullen vooraf een screening doen om te kijken wie in aanmerking komen voor het onderzoek. Iedereen met migraine kan zich voor het onderzoek aanmelden.

Aanmelding voor dit onderzoek kan tot 29 oktober a.s. per post naar: BIONAL Pharma B.V.
Postbus 46
8400 AA Gorredijk

Ook kan opgave telefonisch via het gratis informatienummer
0800-0202020 of per e-mail naar consumenteninfo@bional.nl.


---


---
Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: BIONAL Pharma B.V.
Mevrouw N. Boersma (manager PR & Communicatie)
Tolhuislaan 11-14
8401 GA GORREDIJK
Telefoonnummer: 0513-469369
E-mail: n.boersma@bional.nl

15 okt 04 11:00