Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 15 oktober 2004

* IDENTITEIT OM HET LEVEN GEBRACHTE VROUWEN BEKEND

(Zie ook persberichten van 14/10/2004)
ROTTERDAM - Het rechercheteam van het district Rotterdam-West dat de moord op twee vrouwen onderzoekt, heeft donderdagavond de identiteit van beiden kunnen vaststellen. Het gaat om een 44-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 36-jarige vrouw uit Rotterdam. Tevens is uit het donderdagmiddag en -avond gehouden buurtonderzoek, onder meer ook op de prostitutiezone op de Keileweg, gebleken dat de beide door naar alle waarschijnlijkheid vuurwapengeweld om het leven gebrachte vrouwen, als prostituee op en rond de Keileweg werkzaam waren. Vandaag (vrijdag) wordt sectie op de beide stoffelijke overschotten van de donderdagmorgen rond kwart over zes in de Lekstraat aangetroffen slachtoffers verricht.


* DRIE POLITIEMENSEN ERNSTIG GEWOND NA BOTSING TEGEN

BOVENLEIDINGSMAST VAN DE TRAM
ROTTERDAM - Donderdagavond om kwart over negen reed op de Straatweg een politiewagen VW-Transporter door nog onbekende oorzaak tegen een bovenleidingmast van de tram. Drie in de politiebus zittende politiemensen raakten daarbij ernstig gewond, waarbij één van hen in de wagen bekneld kwam te zitten en door brandweerlieden uit zijn benarde positie moest worden bevrijd. De drie politiemensen, onder wie een vrouwelijke collega en in leeftijd variërend van 21 tot 24 jaar, werden naar diverse ziekenhuizen vervoerd. Een 21-jarige politieman liep ernstig bekkenletsel op, een 24-jarige politieman een verbrijzelde rechterbovenarm en de 24-jarige politievrouw twee gebroken benen en een diepe vleeswond. Door de Technische Ongevallen Dienst van de Verkeerspolitie wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het eenzijdige ongeval.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks kwart over elf werd door politiepersoneel van het wijkteam Crooswijk (district Oost), naar aanleiding van een anonieme tip, een hennepkwekerij in de Spiegelnisserstraat ontmanteld. In de woning werden 447 hennepplanten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Door het energiebedrijf werd aangifte gedaan van diefstal van de stroom, terwijl de elektriciteitsvoorziening in de woning tevens werd afgesloten.


* PREVENTIEF FOUILLEREN IN HET OUDE WESTEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdag van vijf uur 's middags tot tien uur 's avonds een actie preventief fouilleren op de West-Kruiskade, 1e Middellandstraat en Tiendplein in de wijk het Oude Westen. Op straat werden zeventig personen gecontroleerd en twaalf auto's doorzocht. Daarbij werd een 32-jarige illegaal in ons land verblijvende Algerijn aangehouden. Hij was in het bezit van een stiletto. De Algerijn werd, gezien zijn illegaal verblijf, ingesloten. Naast de controles op straat werden ook vier horecagelegenheden op de Nieuwe Binnenweg, 1e Middellandstraat en Westersingel bezocht. Hierbij werden 68 personen gefouilleerd, waarbij geen wapens werden aangetroffen. Wel werden in een coffeeshop een twintigtal, kennelijk snel weggegooide, xtc-pillen gevonden en in beslag genomen.


* SNORFIETSER IN ZIEKENHUIS OVERLEDEN NA AANRIJDING

(Zie ook persbericht woensdag 6 oktober)
SOMMELSDIJK - Donderdagochtend overleed een 67-jarige man uit Dirksland aan de verwondingen die hij opliep na een aanrijding op de N215 omstreeks half drie op dinsdag 5 oktober jl. Het slachtoffer reed toen met zijn snorfiets in de richting van de Dorpsweg en wilde de N215 oversteken. Hierbij zag hij vermoedelijk een auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Dirksland, over het hoofd. De 67-jarige snorfietser werd na de aanrijding met hoofdletsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar hij donderdagmorgen aan zijn verwondingen bezweek.


* GEVERFDE LANTAARNPAAL OORZAAK BEDREIGING

ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond half tien leidde een zojuist geverfde lantaarnpaal tot een bedreiging. Een zestienjarig Rotterdams meisje liep over de Loevesteinsingel met haar jas langs een nog natte lantaarnpaal, waardoor haar jas onder de verf kwam te zitten. Als gevolg hiervan kwam een achttienjarige Rotterdammer verhaal halen bij de schilders. Hij bedreigde de schilders met een mes en sloeg een 33-jarige schilder, afkomstig uit Spijkenisse, hierbij in het gezicht. Door politiepersoneel werden de twee verdachten aangehouden en meegenomen voor verhoor. Het mes, waarmee de bedreiging was gedaan, werd in de bosjes van de Loevesteinsingel teruggevonden.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - Donderdagavond tussen zes uur en half negen hielden politiemensen van het district Rotterdam-Centrum op de hoek van de Mariniersweg met de Pannekoekstraat en op de kruising van de Vogelenzang met de Mariniersweg alcoholcontroles. In totaal moesten 185 bestuurders een blaastest afleggen, waarbij drie automobilisten werden aangehouden, omdat zij met een slok teveel op achter het stuur zaten. Tegen twee van hen werd proces-verbaal opgemaakt, terwijl een Belgische automobilist direct 220 euro kon afrekenen en een rijverbod kreeg opgelegd. Tevens moest één automobilist zijn auto laten staan, omdat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.


* BIJNA EENDERDE TE HARD BIJ SNELHEIDSCONTROLE

ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield donderdagavond tussen kwart voor negen en kwart over negen een radarsnelheidscontrole op de Statenweg. De snelheidsradar flitste daarbij 74 van de 240 voorbijrijdende weggebruikers. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan.


* OVERVAL OP TEXTIELZAAK
ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond kwart voor negen vond een overval plaats op een textielzaak aan de Oude Watering. Op het moment dat een medewerkster de achterdeur opende om een stagiaire binnen te laten drong een gemaskerde man de zaak binnen. Onder verbale bedreiging eiste hij geld en de sleutel van de kluis. Nadat de kluis door een medewerkster was geopend deed de man een greep uit de kluis en ging er met een geldbedrag van enkele duizenden euro's vandoor. Door de recherche van district Feyenoord-Ridderster wordt een nader onderzoek ingesteld.