Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


15 oktober 2004


Zutphen - geen licht... een bekeuring!


Veiligheid voor alle weggebruikers staat centraal tijdens de verkeerscontroles die de Zutphense politie in de komende periode gaat houden met betrekking tot de verlichting. Hierbij wordt vooral op het verlichtingsgedrag van fietsers en bromfietsers gelet, maar de politie let ook op de autoverlichting. Hiermee wil de politie het slachtofferrisico in het verkeer zoveel mogelijk terug dringen.


Werden fietsers en bromfietsbestuurders tot voor kort nog in de gelegenheid gesteld om te gaan lopen en hun licht op een later tijdstip te maken; nu volgt een bekeuring. Te vaak blijkt, dat men de coulante houding van de politie in de wind slaat en zonder het licht te repareren weer op pad gaat.


Zeker nu de donkere maanden zich aandienen wil de politie dat de bestuurder zijn verantwoordelijkheid oppakt en zich bewust is van het gevaar dat hij voor zichzelf en de overige weggebruiker is, wanneer er zonder licht wordt gereden.


De vaak gehoorde kreet: "maar op school mollen ze m'n verlichting" kan geen beletsel meer zijn om geen licht te voeren. Er zijn voldoende verlichtingsmiddelen die men aan de kleding kan bevestigen om toch zichtbaar te zijn. Deze regel geldt ook voor moun-tainbikers die naast verlichting ook reflectoren op hun fiets moeten hebben.


De bekeuring die men krijgt wanneer men met defecte verlichting rijdt bedraagt al snel 25 euro voor een fietser en bromfietsbestuurder. De reparatie is voordeliger en men dient de veiligheid in het verkeer optimaal !


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --