Politie Amsterdam-Amstelland

Man dreigt met wurgstokjes

15-10-2004. Donderdagavond werd een 40- jarige man gearresteerd nadat hij personeel en klanten in een snackbar bedreigde met wurgstokjes.

De man verscheen rond negenen in de snackbar. Hij bestelde eten maar wilde daarvoor niet betalen. Toen hem werd duidelijk gemaakt dat dit niet kon, bedreigde hij het personeel en aanwezige klanten met wurgstokjes. Agenten hielden de man aan en troffen het verboden wapen in zijn broek aan.

Op het bureau werd de man, die een verwarde indruk maakte, door hulpverleners onderzocht. Die concludeerden dat hij zijn medicijnen niet had genomen en mogelijk hierdoor in de war was geraakt.
---

Uitwijkmanoeuvre eindigt in tuin

15-10-2004. Agenten kregen donderdag rond tien uur een melding dat in de Kleine Beerstraat een auto een tuin was ingereden. Ter plaatse troffen ze een verlaten en beschadigde auto aan. Getuigen hadden de bestuurder na het ongeval weg zien rennen.

Een half uur later meldde de bestuurder zich op een politiebureau. Hij verklaarde te zijn uitgeweken voor een overstekende kat en de macht over het stuur te zijn verloren. De bestuurder kreeg proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van aanrijding en het rijden in een onverzekerde auto.

---


Duiven leiden naar hennepplantage

15-10-2004. De GG&GD stelde donderdagochtend samen met de politie in de binnenstad een onderzoek in na extreme overlast van duiven. Hiervoor moesten ze op een patio kijken. Dit binnenpleintje was alleen te bereiken via één woning. Volgens de buren gaf de bewoner al maanden geen gehoor.

Eenmaal binnen ontdekten de dienders een professionele hennepkwekerij. Er werden 1000 plantjes, apparatuur en verwerkte hasjproducten gevonden.

---

Man neergeschoten Van Speijkstraat

15-10-2004. Donderdagmiddag rond vijf uur werd een 53-jarige man neergeschoten in de Van Speijkstraat. Hij werd getroffen in de buikstreek en overgebracht naar het ziekenhuis. De dader is nog voortvluchtig.

---