Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Atos Origin sluit wereldwijd partnership met SAP AG voor het leveren van hostingdiensten voor SAP®-oplossingen

Parijs, München SAP TechEd, 15 oktober 2004 - Atos Origin, de toonaangevende internationale IT-dienstverlener, heeft vandaag een wereldwijd partnership aangekondigd met SAP AG. Deze overeenkomst voorziet in de levering van hosting- en applicatiemanagement aan de klanten van Atos Origin. De dienstverlening die Atos Origin levert zijn conform de kwaliteitsnormen van SAP®-oplossingen. Atos Origin beheert wereldwijd in meer dan 35 gecertificeerde datacentra de SAP-oplossingen van klanten. De IT-dienstverlener heeft een grote ervaring in het implementeren en beheren van bedrijfskritische applicaties en systemen. De SAP-certificering van de regionale en lokale gegevenscentra van Atos Origin bevestigen de hoge kwaliteit die wordt geleverd conform het SAP Operations Quality Initiative, een kwaliteitsniveau dat klanten van Atos Origin verwachten.

John Stevenson, Vice President Business Applications & Communication Services van Atos Origin: "Het leveren van SAP-hostingdiensten is een kernactiviteit voor Atos Origin. Het feit dat we wereldwijd SAP-partner zijn, vormt een bevestiging van de kwaliteit van onze dienstverlening en van de ondersteuning die we onze klanten verlenen ten behoeve van hun end-to-end diensten. Deze partnership geeft ons een uitstekende positie in het selectieproces van klanten die op zoek zijn naar een IT-dienstverlener die SAP-oplossingen aanbiedt."

Atos Origin is sinds vele jaren wereldwijd SAP Global Services Partner en heeft een groot aantal SAP-toepassingen geleverd voor klanten in de chemische sector, aan producenten van consumentengoederen en in de retail, de high tech sector, de olie- en gasindustrie en de overheidssector. Atos Origin heeft 4.000 ervaren SAP-professionals in dienst, beschikt over een uitgebreide kennis en ervaring in het toepassen van SAP-oplossingen, en beheert complexe, geïntegreerde, wereldwijde oplossingen voor grootschalige organisaties. SAP-diensten worden wereldwijd geleverd conform gestandaardiseerde processen, procedures en tools die gebruik maken van het Atos Origin Continuous Service Delivery Model (CSDM), hetgeen klanten een grensoverschrijdende, consistente dienstverlening garandeert.

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht