Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 15 oktober 2004

Verkeerscontroles

De politie hield op meerdere locaties toezicht op de verkeersveiligheid

Zuid-Twente

Op donderdag 14 oktober hield de politie op meerdere locaties in het district Zuid-Twente verkeerscontroles. Aan de Wenninkgaarde in Enschede werden 29 bekeuringen uitgeschreven: Bromfietsers: 11x overschrijden constructiesnelheid 4x geen juiste verzekeringsplaat 5x geen juiste gele of oranje plaat 3x geen bromfietscertificaat Automobilisten: 4x geen gordel om 1x niet verzekerd
1x geen goede koppeling aanhanger

Aan de Hengelosestraat in Enschede werden in totaal 44 bekeuringen uitgeschreven: Fiets/bromfietsers: 5x overschrijden constructiesnelheid 37x fietsers zonder verlichting 2x bromfietsers onder invloed resp. 1,37 en 1,29 o/oo

Aan de Weerninksweg in Haaksbergen werd een bromfietser bekeurd wegens teveel vermogen (1,7 kW)

Verkeerscontroles

De politie hield op meerdere locaties toezicht op de verkeersveiligheid

Noordwest-Twente

Op donderdag 14 oktober hield de politie op meerdere locaties in het district Noordwest-Twente verkeerscontroles. Aan de Grotestraat in Rijssen werd een 16-jarige jongen uit Rijssen bekeurd nadat hij op zijn bromfiets in strijd met een geslotenverklaring reed. Daarop werd de bromfiets gecontroleerd en bleek het vermogen 1,8 kW. De boetes waren resp. 30 en 125 euro.

Aan Het Baken in Almelo werden 36 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 25 bekeuringen werden uitgeschreven. 10x teveel vermogen
5x geen helm
3x geen certificaat
1x bestuurder nog geen 16 jaar 3x geluidsoverschrijding
1x onterecht een oranjeplaat 1x gedragingen
1x rijden onder invloed (0,65 o/oo)

Snelkraak

Nadat een ruit werd ingeslagen van een winkelpand werden meerdere goederen weggenomen

Almelo

Op vrijdag 15 oktober vond omstreeks 01.45 uur een snelkraak plaats in een winkel aan de Sniederhof in Almelo. Nadat met een voorwerp de winkelruit was vernield hebben de dader(s) toegang verkregen tot het pand. Uit de winkel werden meerdere dure lampen weggenomen. Getuigen zagen dat daarna een kleine witte bestelbus wegreed naar de Sluitersveldsingel en vervolgens richting Centrum reed. De totale omvang van de buit is nog niet bekend. De politie roept getuigen op zich te melden. (04-127811)

Aanhouding wegens verduistering

Man aangehouden na verduistering van gelden uit de verenigingskas

Almelo

Op donderdag 14 oktober hield de politie een 57-jarige Almeloër aan wegens verduistering. De verdachte zou als penningmeester van een vereniging in Almelo toegang hebben tot de verenigingskas. Vanaf eind 2003 viel het bestuur van de vereniging op dat er een financiële achteruitgang was. In een intern onderzoek kwam naar voren dat de genoemde verdachte zich schuldig maakte aan malversaties. De verdachte zou zich verrijkt hebben met enige duizenden euro's. De vereniging deed hiervan in augustus 2004 aangifte. De verdachte legde een gedeeltelijke bekentenis af en werd na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-100435)

Aanhouding wegens drugsbezit

Verdachte van drugsbezit blijkt tevens verdachte van verduistering

Wierden

Op donderdag 14 oktober controleerde de politie omstreeks 11. 00 een auto op de Nijverdalsestraat in Wierden. Volgens meldingen zou deze auto daar al zeker drie uren hebben gestaan. De politie trof in de auto een vrouw aan, die bezig was drugs te gebruiken. Bij een onderzoek in de wagen werden meerdere attributen voor het gebruik van harddrugs aangetroffen. In de kleding van de vrouw vond de politie een bolletje wit poeder, vermoedelijk drugs en een busje traangas. Zij hielde de verdachte, een 35-jarige vrouw uit Haarle aan. Genoemde goederen werden in beslag genomen. Aan het bureau werd de tas van de verdachte onderzocht, waarbij de politie een briefje aantrof waarop een aantal bankrekeningnummers en pincodes stonden geschreven. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleken dit de banknummers te zijn van een bankpas van een 60-jarige man uit Haarle. De verdachte was daar geregeld in huis geweest en had in die tijd de bankpas van de 60-jarige weggenomen en er geld mee opgenomen. Nadien legde ze de bankpassen weer terug. De verdachte is in overleg met justitie in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (04-127523/596)

Aanhoudingen wegens drugsbezit

Twee verdachten aan gehouden nadat hoeveelheid softdrugs in de auto werd aangetroffen

Almelo

Op donderdag 14 oktober controleerde de politie omstreeks 21.20 uur een automobilist op de Wondestraat in Almelo, nadat zij hadden gezien dat de automobilist slingerend reed. Bij de automobilist, een 32-jarige man uit Almelo werd alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 0,6 o/oo. De 32-jarige bleek tevens niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. Bij een onderzoek in de auto trof de politie een plastictas met daarin 75 zakjes wiet aan. Ook onder de bijrijderstoel werden later nog eens 6 zakjes wiet gevonden. De politie hield de automobilist en zijn passagier, een 31-jarige Deventernaar aan. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (04-127754)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --