Ingezonden persbericht


iTunes Music Store verstevigt marktleiderspositie
met 150 miljoen verkochte songs

Bunnik, 14 oktober 2004 ­ Apple kondigt vandaag een nieuwe mijlpaal aan in het succes van de iTunes Music Store. Met meer dan 150 miljoen verkochte muzieknummers, verstevigt de iTunes Music Store zijn positie met meer dan 70 procent marktaandeel. Met "Ex-factor" van Lauryn Hill bereikte de iTunes Music Store vandaag de 150 miljoen verkochte nummers. Gemiddeld verkoopt de iTunes Music Store nu zo'n 4 miljoen nummers per week, ongeveer 200 miljoen per jaar.

"De 150 miljoen downloads is een nieuwe mijlpaal in de legale on line muziekindustrie", aldus Eddy Cue, Apple's vice president of Applications. "Binnenkort introduceren we tevens onze pan-Europese iTunes Music Store."

De iTunes Music Store is momenteel toegankelijk in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Met zijn eenvoudige interface en baanbrekende functies, unieke gebruiksrechten en prijsstelling van 0,99 dollar, 0,99 euro (inclusief BTW) of 0,79 Brits Pond, biedt de iTunes Music Store PC- en Mac-gebruikers de beste manier om volstrekt legaal on line muziek te ontdekken, te downloaden en te kopen. Mac- en PC-gebruikers kunnen nummers die ze via de iTunes Music Store kopen onbeperkt op cd branden, op een onbeperkt aantal iPods beluisteren en op maar liefst 5 computers afspelen. Dezelfde playlist mag tot 7 keer op cd worden gebrand.

Dankzij de ongeëvenaarde combinatie van iTunes, iPod en het nieuwe draadloze basisstation AirPort Express met AirTunes waarmee muziekliefhebbers draadloos hun muziek op pc of Mac kunnen streamen naar een stereo-installatie overal in huis, biedt Apple een complete oplossing om nieuwe muziek te ontdekken, te kopen, te beheren en te beluisteren.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, iTunes en iPod zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Vandaag is Apple de belangrijkste vernieuwer in de computerindustrie met zijn bekroonde desktop computers en notebooks, het Mac OS X- besturingssysteem, iLife en professionele software. Met de digitale muziekspeler iPod en de on line iTunes Music Store is Apple tevens de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie.

Websites van Apple:
Voor de wereldwijde website van Apple: http://www.apple.com Voor Nederlandstalige informatie over Apple: http://www.apple.com/nl Voor wereldwijde persberichten en fotomateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/pr/products