Politie Limburg-Zuid

Datum ( 15 oktober 2004

Geleen; politiehond vindt pistool
Donderdag 14 oktober meldden om 11.45 uur getuigen dat op een bankje aan de Bergstraat in Geleen twee mannen zaten die een vuurwapen bij zich hadden. Toen de politie het tweetal fouilleerde, werd niets gevonden. Daarop werd de politiehond Marco ingezet die direct enkele achter de bank staande struiken inliep. Daar werd een luchtdrukpistool aangetroffen samen een doosje met munitie. Deze spullen bleken toe te behoren aan één van de twee mannen; een 45-jarige inwoner uit Geleen. Hij bleek het wapen en munitie weggegooid te hebben toen hij plotseling de politie zag. De verdachte werd aangehouden.

Heerlen; woningbrand
Door nog onbekende oorzaak brak donderdag 14 oktober om 21.00 uur brand uit op de bovenverdieping van een woning aan de Heerlerbaan in Heerlen. Toen de brand uitbrak waren alleen de kinderen aanwezig. Zij konden tijdig de woning verlaten. In verband met de grote rookontwikkeling moesten de bewoners links en rechts van de brandende woning uit voorzorg hun onderkomen verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke brandoorzaak. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft vrijdag 15 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf. Om 05.40 uur zag de politie de man in een bedrijfsauto met zeer hoge snelheid door de bebouwde kom van Heerlen rijden. Daar waar 50 km gereden mocht worden, passeerde hij kruisingen met meer dan 100 km/uur. Op een gegeven moment 'klokte' de politie hem zelfs met een snelheid van 116 km. Nadat de bestuurder een stopteken had gekregen, verklaarde hij onderweg te zijn naar een alarmmelding een daarbij in gedachten te zijn. Gezien de ernstige overtreding werd het rijbewijs direct ingevorderd waardoor de alarmmelding door een collega van hem moest worden overgenomen.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --