Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 oktober 2004

Aanhouding na vernieling

Man vernielt ruit en wordt door de politie aangehouden

Borne

Donderdagmorgen 14 oktober werd gemeld dat iemand een paal met een verkeersbord door een ruit had gegooid bij een gemeentelijke instelling aan het Rheineplein in Borne. Nog diezelfde morgen meldde de dader, een 38-jarige man uit Borne, zich aan het politiebureau aan de Dunantstraat. Hij werd daar omstreeks 11.00 uur aangehouden. Hij bekende de vernieling te hebben gepleegd. Hij voelde zich niet juist behandeld door het personeel aldaar en had in een opwelling van woede de ruit vernield. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-127434)

Aanhouding na mishandeling

Verdachte bekent na aanhouding de mishandeling van een plaatsgenoot

Losser

Een 15-jarige jongen uit Losser deed dinsdag 12 oktober aangifte van mishandeling, die had plaatsgevonden aan het Raadhuisplein in Losser op zondag 10 oktober omstreeks 02.15 uur. Een plaatsgenoot had hem zonder enige aanleiding van de fiets afgedrukt en vervolgens op diverse plekken van zijn lichaam geslagen en geschopt. De 15-jarige jongen liep hierbij onder meer pijn aan zijn rug en nek op en is voor behandeling naar de huisarts gegaan. De politie hield de verdachte, een 18-jarige Lossenaar, donderdagmorgen 14 oktober in zijn woning in Losser aan. Hij heeft inmiddels de mishandeling bekend en gaf hierbij aan dat hij die zondag onder invloed van alcohol verkeerde. Tegen de 18-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-125661)

Aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Drie verdachten aangehouden na mishandeling; twee van hen zijn inmiddels in verzekering gesteld

Oldenzaal

Donderdagmorgen 14 oktober hield de politie drie verdachten aan op verdenking van openlijke geweldpleging, hetgeen plaatsvond zondag 10 oktober omstreeks 04.15 uur in de Paradijsstraat in Oldenzaal. De drie verdachten, twee jongens uit Oldenzaal van resp. 17 en 18 jaar en een 17-jarige jongen uit Weerselo, werden in hun woning aangehouden.

Zaterdagavond 9 oktober had een 17-jarige jongen uit Oldenzaal in een horecagelegenheid in het centrum van Oldenzaal een 18-jarige jongen uit Oldenzaal aangesproken. Tussen beiden bestond wat onenigheid en de 17-jarige jongen wilde de 18-jarige vragen wat er nu precies aan de hand was. De 18-jarige reageerde hierop door de 17-jarige jongen een kopstoot te geven, waarna hij door de portiers buiten de zaak werd gezet. Toen de 17-jarige jongen zondag omstreeks 03.45 uur samen met een paar vrienden de horecagelegenheid verliet, stond de 18-jarige jongen hem met twee vrienden op te wachten. Zij kwamen de 17-jarige jongen en zijn vrienden achterna en op de Paradijsstraat gaf de 18-jarige jongen de 17-jarige een vuistslag in het gezicht. Hierna ontstond een vechtpartij, waarbij op een gegeven moment een van de vrienden van de 18-jarige jongen, een 19-jarige Oldenzaler, de 17-jarige jongen met een bierflesje in het gezicht gooide. Inmiddels was de politie gealarmeerd en arriveerde ook de ambulance, die de 17-jarige jongen voor behandeling naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat hij een hersenschudding had opgelopen en een scheurtje in zijn oogkas. De jongen kon na behandeling naar huis en deed aangifte van mishandeling.

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de 17-jarige jongen uit Weerselo wel bij de vechtpartij aanwezig was geweest maar hieraan niet had deelgenomen. Hij werd na verhoor heengezonden. De twee verdachten uit Oldenzaal zijn in verzekering gesteld en zullen vrijdag 15 oktober worden voorgeleid. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-125682)

Controle op verlichting

105 processen-verbaal opgemaakt bij controle in de binnenstad

Hengelo

Donderdag 14 oktober werd van 19.00 tot 21.30 uur een controle gehouden in de binnenstad van Hengelo. De aandacht was hierbij vooral gericht op de verlichting van fietsen. In totaal bleken 84 fietsers de verlichting van hun fiets niet in orde te hebben. Verder werden nog processen-verbaal opgemaakt voor het negeren van de gesloten verklaring (13x), het foutief parkeren (6) en voor een te hoge constructiesnelheid van bromfietsen (2x). (bps: 04-127697)

Oplichter aangehouden

Politie houdt man aan op verdenking van meerdere oplichtingzaken

Oldenzaal

Donderdagmiddag 14 oktober hield de politie in een winkel in het winkelcentrum In den Vijfhoek in Oldenzaal een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van oplichting. De man had in april 2004 in de desbetreffende winkel een bril van ongeveer E 150,- gekocht en deze nog steeds niet betaald. Hij had destijds zijn paspoort als onderpand achtergelaten. Donderdag 14 oktober had hij de winkel gebeld en gezegd dat hij zou komen om zijn paspoort op te halen en alsnog te betalen. Het personeel had de politie hierover ingelicht. Omdat de politie de man reeds verdacht van meerdere oplichtingzaken, werd de verdachte donderdagmiddag in de winkel aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-127547)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --