Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


14 oktober 2004


Fietser verdwijnt na schaderijden


Donderdagmiddag (14/10) rond 14.15 uur werd door getuigen gezien dat op de 1e Wormenseweg een fietser tegen een geparkeerde auto was gereden en hierbij schade veroorzaakte aan de auto. De fietser ging lopend verder omdat de fiets beschadigd was. De eigenaresse van de auto ging achter de fietser aan en trof hem aan op het fietspad tussen de 2e Wormenseweg en de Fituslaan . De vrouw sprak de fietser aan en hij gaf toe schade veroorzaakt te hebben. Op dat moment kreeg de fietser hulp van twee vrienden, waarna hij er als een speer vandoor ging. Signalement van de fietser: een jongen van ongeveer 17 jaar oud met opvallen stekelig geblondeerd haar, lengte ca. 1.75 - 1.80 m. Hij droeg een okergele jas en had een grijze herenfiets. Hij had een bebloede hand en onderweg werd het voorsparbord van de fiets verwijderd. De politie zou graag in contact komen met de fietser of eventuele getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Fietser gewond


Bij een aanrijding op de kruising Stationsstraat / Kalverstraat is donderdag (14/10) rond 14.00 uur een 71 jarige fietser uit Apeldoorn gewond geraakt. De man werd aangereden door een 60 jarige autobestuurder uit Apeldoorn, terwijl hij wilde oversteken. De man werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Drankrijder betrapt


Een 48 jarige autobestuurder uit Apeldoorn blies in de nacht van donderdag op vrijdag bij controle op de Zutphensetraat 0,5 prom en kreeg ook een boete.


Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Sint Maarten werd donderdagavond (14/10)rond 20.55 uur ingebroken. Om op het bedrijfsterrein te komen werd een hek vernield. Weggenomen werden een pc met een scherm.


Dronken op straat


Door de politie werd donderdagmiddag (14/10) rond 15.25 uur een 48 jarige inwoner uit Ede aangehouden. De man werd stomdronken aangetroffen in de Korenpassage. De man was aan het drinken op straat. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt een proces-verbaal op.


Fietsverlichting niet in orde


Donderdagavond (14/10) bleek bij controles op de Beatrijsgaarde, Kanaal Noord, Jachtlaan, Soerenseweg en Tannhauserstraat dat de verlichting van 28 fietsers niet in orde was. De fietser kregen allen een bekeuring van E 25,-.


64 bestuurders te hard

De politie heeft donderdag (14/10) bij controle op de Zwolseweg in Wenum Wiesel 64 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1892 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km. Er is hier 50 km toegestaan.


35 bekeuringen tijdens bromfietscontrole

Donderdagavond (14/10) werd door de politie een bromfietscontrole gehouden op het Marktplein. Er werden in totaal 38 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan waren 15 tweewielers niet in orde. Ze hadden een te hoge constructiesnelheid.
Eén bestuurder had alcohol gebruikt. Hij blies 0,6 prom. en kreeg een boete opgelegd.
Er werden 15 bestuurders bekeurd voor het niet kunnen tonen van een geldig bromfietscertificaat.
Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: rijden zonder helm, ondeugdelijke verlichting, gele stickers niet aanwezig en niet in het bezit zijn van een geldig certificaat.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --