Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht 15-10-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Grote verkeerscontrole

WILNIS / VINKEVEEN Donderdagmiddag en avond vond ter hoogte van de begraafplaats aan de provinciale weg N 212 in Wilnis en op het Kloosterplein in Vinkeveen een grote verkeerscontrole plaats.

In totaal werden 45 bekeuringen uitgeschreven voor: verlopen APK (2), niet tonen rij- of kentekenbewijs (15), niet dragen autogordel (16), onleesbaar kenteken (1), geen voorrang verlenen (1), onjuiste kentekenplaten (2), niet handenvrij bellen (3), geblindeerde ramen, mistlichten voeren, gladde banden, een te hoge snelheid en het rijden door rood licht (allen 1).

Ook werd proces-verbaal opgemaakt voor het bezitten van een radardetecor (7), het rijden onder invloed (2 verdachten bij 340 blaastesten) en illegaal verblijf in Nederland. Eén openstaand vonnis werd direct geïncasseerd.

Aan deze controle van het politiedistrict Rijn & Venen werkten ook het KLPD, de Regionale Verkeersdienst van de Politie Regio Utrecht en de ANWB mee. De ANWB heeft 45 defecte lampjes gemaakt, waardoor deze boete voor de bestuurders vervielen.

Verdachte aangehouden na brand in portiek

WOERDEN In de nacht van donderdag op vrijdag 15 oktober kreeg de politie de melding van twee branden aan het Wederikveld.

Om 02.45 uur stond een container in brand die al snel door de brandweer geblust is. Later die nacht, om 04.50 uur was het raak in een portiek van een flat. Wederom bluste de brandweer de brand. Omdat één bewoonster mogelijk teveel rook had ingeademd, is zij onderzocht door ambulancepersoneel. Slachtofferhulp ontfermt zich over de hevig aangeslagen bewoners.

De politie vermoedt dat de branden zijn aangestoken en heeft een 33-jarige verdachte uit Woerden aangehouden op verdenking van brandstichting. Onderzocht wordt of deze verdachte verantwoordelijk is voor de branden die de afgelopen week in dezelfde flat hebben gewoed.

Verkeersongeval met letsel

WOERDEN Op donderdag 14 oktober om 18.00 uur kreeg de politie de melding van een verkeersongeval met letsel.

Ter plaatste bleek dat een 40-jarige automobiliste uit Woerden over de Hazelaarstraat reed en de kruising met de Iepenlaan wilde oversteken. Een 17-jarige bromfietser uit Woerden reed op dat moment over de Iepenlaan in de richting van de Boerendijk en gaf de automobiliste geen voorrang. Op de kruising botsten beide voertuigen op elkaar. De jongen had handletsel en werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. Hij kon zelf zijn weg vervolgen.

Valse naam

MAARSSEN Donderdagmiddag 14 oktober omstreeks 16.15 uur controleerden surveillerende politieagenten op het Bisonspoor een 18-jarige snorfietser uit Maarssen. De jongen had geen rijbewijs of bromfietscertificaat en kon geen verzekeringsbewijs tonen. Hij gaf ook nog eens een valse naam op. De jongen kon met drie bekeuringen op zak zijn weg lopend vervolgen.

Onder invloed

ABCOUDE Op de Hoogstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag 15 oktober om 02.05 uur een 51-jarige man uit Abcoude aangehouden, omdat na controle bleek dat de man onder invloed achter het stuur zat. Op het bureau blies de alcomobilist 915 ug/l. Tevens bleek daar dat hij al eerder rijdend onder invloed van alcohol was betrapt en dat hij daarvoor reeds een rij-ontzegging had gekregen. Het voertuig van de man is in beslag genomen. De officier van Justitie beslist welke straf de man zal krijgen.